Prati nas

Vijesti

Ljeto za pamćenje

Djeca izbjeglice iz prihvatilišta Porin idu na more. Možete im pomoći donacijom

Prije dvije godine su, zahvaljujući zakladi Solidarna vodili prvu grupu djece na more, a kao najveću vrijednost svega ističu socijaliziranje i druženje s lokalnom djecom.

Objavljeno

|

foto: Janko Ferlič/Unsplash

Udruga “Are You Syrious” posvećena je izbjeglicama koje su se proteklih godina zatekle na području Hrvatske. Ove su godine odlučili djecu iz Prihvatilišta za tražitelje azila u Zagrebu odvesti na more. Djeca iz zagrebačkog Porina će tako 28. kolovoza po prvi puta vidjeti hrvatsku obalu, no za to im je potrebna i vaša pomoć.

Volonterka Marija Šutina objavila je na Facebooku da prikupljaju donacije kako bi pokrili dio troška šestodnevnog boravka za čak 16 djece na moru. U nekoliko sati osiguran je novac za voće i sladolede pa im sada preostaje prikupiti donacije za japanke, ručnike i ostale potrepštine.

Udruga je ranije, zahvaljujući donatorima, za djecu osigurala besplatan smještaj, hranu, kupaću odjeću, putne sendviče i vodu te prijevoz do Kaštela. Prije dvije godine su, zahvaljujući zakladi Solidarna i projektu “Dobri domaćini”, vodili prvu grupu djece na more, a kao najveću vrijednost svega ističu socijaliziranje i druženje s lokalnom djecom.

Kako bi se pribavile preostale sitnice, građani mogu uplatiti donaciju na račun Udruge AYS otvoren u Erste banci. IBAN je HR6824020061100765183. U svrsi plaćanja napišite “za more”.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.