Prati nas

Show

Ljubav

Gabi Novak: Usamljena sam bez Arsena, nedostaju mi naše male svađe, taj divan život

‘I srećom da imam tu snagu u sebi – možda je to malo i do germanske krvi u meni, po majci i po ocu – tako da imam tu snagu da to izdržavam, a nalazim je u dobrom čitanju, s dobrim prijateljima koji su još tu, moja generacija, a pomaže i ovo što sve skupa radim”, kaže Novak.

Objavljeno

|

Gabi Novak (screenshot: HRT)

Gabi Novak, istinska diva hrvatske glazbene scene, nedavno je napunila 83 godine. Nakon odlaska neprežaljenog supruga Arsena Dedića, i dalje je aktivna i radi, a nastupe i suradnje, kao i uvijek u životu, izuzetno pažljivo bira. Najsretnija je ipak, kaže, u krugu obitelji.

U razgovoru za radio WDR, Novak je kazala kako u zrelim godinama ne prihvaća svaku suradnju koja joj se nudi. “Naša generacija je već u fazi da si može priuštiti, zahvaljujući svojem statusu i 60-godišnjem radu, da zaista ne ulazi u određene kombinacije – što nikad nisam ni radila – bila sam dosljedna sebi i birala sam. Nisam ulijetala u suradnje s kompozitorima koji su mi u svoje vrijeme nudili razne stvari. Čak i moj Arsen, kada bi mi nešto ponudio, ja bih rekla – pa nije to baš, ja se u tome ne nalazim”.

“Apsolutno si uzimam pravo da radim ono u čemu ću stvarno uživati pa bilo to i jednom mjesečno, ili uopće ne, ili 5 puta, ali ako mogu i ako želim, od srca ću to odraditi – humanitarno, solistički, pomoći nekome”, nastavlja proslavljena pjevačica pa dodaje: “Tako da sam na taj način odabrala, ‘ajmo reći, vrlo iskreno, provesti posljednje godine svoga postojanja, a pogotovo karijere.”

„Unučica mi je Lu, ona je u 17. godini, Matija je veliki, veliki sjajan pijanista, on već ima 46 godina. Arsena nažalost nema, usamljena sam. Teška su mi jutra, teške su mi večeri”, požalila se WDR-u Novak. “Nedostaju mi te naše male svađe, taj divan život s njim koji je bio toliko pun…Pun oluja, pun bonaca, jedan dugi, dugi, lijep život s njim. A 17.8. bit će četiri godine kako ga nema.”

Arsen i Gabi (screenshot: TVZ)
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.