Prati nas

Vijesti

Pa joj!

Kolinda o micanju Titove biste s Pantovčaka: ‘Joj, Mate, jesmo li to trebali napraviti?’

Kako piše Nacional, predsjednica se Ivanu Zvonimiru Čičku obraćala sa “Zvonkec moj” te tražila da on kao šef nevladine udruge piše židovskim organizacijama u njezinu obranu.

Objavljeno

|

screenshot: Hina

U današnjem izdanju tjednik Nacional objavio je nekoliko mailova za koje tvrdi da ih je poslala predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović svom tadašnjem savjetniku Mati Radeljiću.

“Čak 200 privatnih e-mail poruka i gotovo tisuću poruka SMS-a koje je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović tijekom četiri godine izmijenila sa svojim sada bivšim savjetnikom za unutarnju politiku Matom Radeljićem postali su jedno od oružja koje krug ljudi blizak stožeru predsjedničkog kandidata Miroslava Škore planira koristiti kao svojevrsnu “crvenu krpu” kojom u svakom trenutku mogu zaprijetiti predsjednici”, piše tjednik.

Između ostalog, navodi da je Radeljiću prosljeđivala svoju komunikaciju s Ivanom Zvonimirom Čičkom, predsjednikom Hrvatskog helsinškog odbora, kojega je zamolila za pomoć na reakcije oko njezine izjave “Za dom spremni”. Kako piše Nacional, ona mu se obraćala sa “Zvonkec moj” te tražila da on kao šef nevladine udruge piše židovskim organizacijama u njezinu obranu.

Navodno je i, nakon što je maknula Titovu bistu s Pantovčaka, Radeljića pitala: “Joj, Mate, jesmo li to trebali napraviti?” Nacional tvrdi i da postoji i mail u kojem stoji da ju je Aleksandar Vučić zamolio da više ne koristi izraz “velikosrpska agresija”.

“Od prestanka obnašanja dužnosti savjetnika Predsjednice Republike do danas, nijedan oblik službene ni privatne komunikacije između mene i predsjednice nije s moje strane javno objavljen niti će ikada biti objavljen”, rezolutno je poručio Mate Radeljić za Dnevnik.hr. Dodao je da u Nacionalu objavljeni sadržaj privatnih e-mailova nije istinit.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.