Prati nas

Vijesti

67 je previše

Plenković: ‘Skupljeno je dovoljno potpisa za referendum’

Prema neslužbenim informacijama, Ministarstvo uprave bi izvješće moglo poslati već na sutrašnju sjednicu Vlade.

Objavljeno

|

screenshot: Andrej Plenković, MEP/Youtube

“Prema podacima koje smo jučer dobili od ministra uprave čini se da je skupljeno dovoljno potpisa za referendum o mirovinskoj reformi. Naša je zadaća da o tome obavijestimo Hrvatski sabor”, izjavio je to premijer Andrej Plenković (HDZ) u Brijestu.

Ukupno je prikupljeno 748.624 potpisa, što je više nego dovoljno za raspisivanje referenduma kojim sindikati ruše mirovinsku reformu, posebice dio o radu do 67. godine života.


Ministarstvo uprave je tražilo od Državnog zavoda za statistiku provjeru potpisa na uzorku i nisu se provjeravali svi potpisi. Prema neslužbenim informacijama, Ministarstvo uprave bi izvješće moglo poslati već na sutrašnju sjednicu Vlade.

.

Vijesti

Bandić se neće kandidirati i podupire Kolindu: ‘Nisam još obavio sve u Zagrebu’

Odluka je donesena na temelju programa koji je HDZ-ova kandidatkinja objavila. Podržava i njene napore za poboljšanje demografske slike Hrvatske, jer je to, smatra Bandić, ključno.

Objavljeno

|

Autor

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić neće ući u utrku za predsjednika Hrvatske. Njegova stranka Bandić Milan 365 Stranka rada i solidarnosti  stala je iza aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Kandidaturu propušta, jer, objašnjava, nije još obavio sve što treba u Zagrebu.

“Mi smo danas na predsjedništvu odlučili predsjednici Grabar -KItarović pružiti našu potporu. Ona je uspješno ojačala međunarodni položaj Hrvatske, a pod tim podrazumijevamo da je kvalitetno predstavljala Hrvatsku”, objavio je na tiskovnoj konferenciji Bandić.


“Promovirala je zajedništvo i pokazala socijalnu osjetljivost i otvorenost prema građanima za razliku od drugih koji vrlo često promoviraju isključivost, potiče na razumijevanje drugih i drugačijih. Za razliku od nekih drugih kandidata koji promiču elitizam i salonsku politiku predsjednica je u prvom mandatu bila glasnogovornica malih i slabih”, izrekao je Bandić dodavši kako se njezin senzibilitet prema običnom čovjeku u potpunosti slaže i s njegovim političkim svjetonazorima.

“Treba jačati zajedništvo i optimizam”, objavio je prvi čovjek metropole navodeći da je odluka donesena na temelju programa koji je HDZ-ova kandidatkinja objavila. Podržava i njene napore za poboljšanje demografske slike Hrvatske, jer je to, smatra, ključno.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP