Prati nas

Vijesti

67 je previše

Plenković: ‘Skupljeno je dovoljno potpisa za referendum’

Prema neslužbenim informacijama, Ministarstvo uprave bi izvješće moglo poslati već na sutrašnju sjednicu Vlade.

Objavljeno

|

Koliko su stvarno porasle mirovine u mandatu Andreja Plenkovića?
screenshot: Andrej Plenković, MEP/Youtube

“Prema podacima koje smo jučer dobili od ministra uprave čini se da je skupljeno dovoljno potpisa za referendum o mirovinskoj reformi. Naša je zadaća da o tome obavijestimo Hrvatski sabor”, izjavio je to premijer Andrej Plenković (HDZ) u Brijestu.

Ukupno je prikupljeno 748.624 potpisa, što je više nego dovoljno za raspisivanje referenduma kojim sindikati ruše mirovinsku reformu, posebice dio o radu do 67. godine života.

Ministarstvo uprave je tražilo od Državnog zavoda za statistiku provjeru potpisa na uzorku i nisu se provjeravali svi potpisi. Prema neslužbenim informacijama, Ministarstvo uprave bi izvješće moglo poslati već na sutrašnju sjednicu Vlade.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.