Prati nas

Vijesti

67 je previše

Plenković: ‘Skupljeno je dovoljno potpisa za referendum’

Prema neslužbenim informacijama, Ministarstvo uprave bi izvješće moglo poslati već na sutrašnju sjednicu Vlade.

Objavljeno

|

screenshot: Andrej Plenković, MEP/Youtube

“Prema podacima koje smo jučer dobili od ministra uprave čini se da je skupljeno dovoljno potpisa za referendum o mirovinskoj reformi. Naša je zadaća da o tome obavijestimo Hrvatski sabor”, izjavio je to premijer Andrej Plenković (HDZ) u Brijestu.

Ukupno je prikupljeno 748.624 potpisa, što je više nego dovoljno za raspisivanje referenduma kojim sindikati ruše mirovinsku reformu, posebice dio o radu do 67. godine života.


Ministarstvo uprave je tražilo od Državnog zavoda za statistiku provjeru potpisa na uzorku i nisu se provjeravali svi potpisi. Prema neslužbenim informacijama, Ministarstvo uprave bi izvješće moglo poslati već na sutrašnju sjednicu Vlade.

.

Vijesti

Smijenjen je ministar Kujundžić – ‘prva žrtva koronavirusa u Hrvatskoj’

Plenković je objasnio da će sutra predložiti novog ministra. Kao mogući nasljednici za Milana Kujundžića u medijima se spominju Željko Plazonić, Dario Nakić i Vili Beroš.

Objavljeno

|

Autor

“Razriješio sam ministra Kujundžića, obavili smo jučer razgovor. Ministarstvo zdravstva mora se fokusirati na globalnu prijetnju zvanu koronavirus, a ministar zdravstva je bio fokusiran na pojašnjavanje tema koje nemaju veze s resorom. On će se vratiti u Sabor, gdje će imati priliku po jasniti sve o svojoj imovini”, izjavio je prije nekoliko minuta premijer Andrej Plenković (HDZ) o 14. izmjeni u svojoj postavi.

“Kujundžić mi nije predočio nikakve papire, nego ih je predočio javnosti. To on mora sam pojasniti, nema potrebe da javnost bude opterećena s tim temama”, misli premijer i dodaje: “Zabrinjava me jedan fenomen koji je u ovoj Vladi izražen. Da se toliko jako krene aktivnostima medijima tresti ministra tako da je fokus rada Vlade u obrambenom stavu. Govorimo o jednom fenomenu koji živim tri i pol godine. Bilo je svega i prije, ali baš ovoliko toga nije bilo.”


Na pitanje bi li trebao imati bolju kontrolu nad ministrima, premijer je rekao da ministri ne prolaze sigurnosnu kontrolu. “Možda to ne bi bilo loše vratiti”, rekao je. Plenković je objasnio da će sutra predložiti novog ministra. Kao mogući nasljednici za Milana Kujundžića u medijima se spominju Željko Plazonić, Dario Nakić i Vili Beroš.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP