Prati nas

Stil i ljepota

Samopouzdanje i na plaži

Vodič za kupovinu kupaćeg kostima za žene u najboljim godinama

Uživanje na plaži nema dobnu granicu. No kupovanje kupaćeg kostima čini se kao zanimacija za mlađe. Barem ako je suditi po ponudi u našim trgovinama. Pa ipak, postoji par trikova koji će vam olakšati potragu.

Objavljeno

|

foto: Meg Sanchez/Unsplash

Zašto je potraga za kupaćim kostimom za starije žene tako teška? Pogotovo uzmemo li u obzir koliko je to ogromno tržište? Čovjek bi pomislio da će proizvođači kupaćih kostima stajati u redu da kreiraju kostime baš za tu populaciju, no to ne može biti dalje od istine.

Dobra je vijest da odgovarajući kostim nije nemoguće naći, ali će vam za to trebati puno vremena, puno isprobavanja i, ne najmanje važno, prilična suma novca. Naime, možete zaboraviti da ćete naći kakav zgodan model po cijeni od 49,99.


Svi oni mali trokutići i krpice koje se viđaju na mlađim kupačicama i kojih su prepune trgovine, neće bit od neke koristi ženama u godinama. Pa ipak, uživanje na plaži nema gornju dobnu granicu. Donosimo nekoliko savjeta kako da ove godine na plaži više uživate u samom kupanju i suncu, a manje brinete o kupaćem kostimu.

Pronađite model koji vam odgovara

Bez obzira jeste li prije nosili oskudni bikini, danas ćete se možda ugodnije osjećati u malo “konkretnijem” kupaćem kostimu. Kako nema baš puno trgovina u koje možete zaviriti, obratite se za pomoć sveznajućem internetu.

Na stranici Swimsuits for All koji, kako mu i ime kaže, nudi kupaće kostime za sve i svakoga, možete pronaći poseban dio u koji unesete svoje mjere, a stranica će vam izbaciti modele koji, primjerice, naglašavaju poprsje ili ga skrivaju. Također, ondje je moguće naći savjete dizajnera o tome kako prikriti bedra ili trbuh. Nudi se širok spektar modela od onih jednodjelnih pa do kupaćih haljinica ili majica s hlačicama.

Ne bojte se neobičnog dizajna

I sa 60 godina možete si priuštiti biti otkačeni. Odaberite zanimljiv uzorak i kombinirajte donji i gornji dio dva različita kostima kako bi čitavu stvar učinili zanimljivijom i možda skrenuli pozornost s dijela tijela s kojim niste previše zadovoljni. Svaki kupaći kostim možete upotpuniti odgovarajućim pareom kojim se možete ogrnuti kad idete na kavu.

Ne zavaravajte se i kupite odgovarajuću veličinu

Možda ste nekad nosili broj 38, no ako danas nosite 44, 38 će na vama izgledati smiješno. Kod kupovine kupaćeg kostima postoji jedno vrijedno pravilo: neka donji dio bude jedan broj veći od broja donjeg rublja. Dakle, ako nosite donje rublje 40, neka kupaći kostim bude 42. Malo više tekstila pomoći će vam prikriti problematična područja i skrenuti pozornost od dijela s kojim niste zadovoljni.

Svi ste čuli za bikini, no znate li što su skirtini, shortini i tankini?

Osobe s kojom kilom viška više nisu osuđene samo na neupadljive jednodijelne kupaće kostime. Tankini je tako kupaći kostim koji kombinira gaćice i majicu za kupanje i koji vam daje pokrivenost poput jednodjelnog kostima, a opet udobnost dvodijelnog. Skirtini je kupaći kostim koji na gaćicama ima našivenu malu suknjicu, a shortini umjesto gaćica ima hlačice.

Naglasite dijelove s kojima ste zadovoljni

Dobro se pogledajte u ogledalo i odlučite što želite naglasiti, a što sakriti te isprobajte različite modele kupaćih kostima sve dok ne postignete željeni učinak. No bez obzira na želju da prikrijete kakav nedostatak ili dio tijela s kojim niste zadovoljni, nikako nemojte preuveličavati svoje mane. Zapamtite da želite dobro izgledati prvenstveno zbog sebe, a tek onda drugih.

.

Stil i ljepota

Helen Mirren zasjala na modnoj reviji: ‘Možete umrijeti mladi ili ostarjeti, nema trećeg’

Slavna glumica nosila je modnu reviju poznatog francuskog brenda i postala apsolutna zvijezda večeri kad je izula cipele i potrčala pistom. “Bolje je ostariti dostojanstveno. ‘Više nikada ne želim imati 25 godina, već uživam u svom ovom iskustvo koje imam’, kaže.

Objavljeno

|

Helen Mirren pridodala je još nešto podužoj listi razloga zašto je volimo. Tijekom L’Orealove modne revije u Parizu na kojoj je prikazana kolekcija za proljeće/ljeto 2020. godine, 74-godišnja glumica je potrčala modnom pistom i to posve bosa. Fotografiju tog veselog trenutka objavila je i svojem Instagramu i uz nju napisala: “Doslovno polijećem!”

Svi su komentirali kako je Mirren ukrala show i bila zvijezda večeri. Prije nastupa na reviji, u zapozorju je novinarima govorila o svojem iskustvu starenja te otkrila svoju osobnu filozofiju kad je ta tema u pitanju. “Puno je bolje stariti dostojanstveno. Prihvatite to što se događa i nosite se s time. Možete umrijeti mladi ili ostarjeti. Nema ništa između. A ako je već tako, onda slobodno možete i uživati u tom procesu”, kazala je Mirren.


“Moja je majka jednom rekla ‘Ne brini o starenju. Znam kako je to kad zamišljaš da imaš 45 godina dok imaš 25. Tad pomisliš: ‘O moj bože, pa tko želi imati 45?’ No kad stvarno napuniš 45, shvatiš da si prilično cool i da više ne želiš imati 25 godina.’ Moja je majka bila apsolutno u pravu. Svaka dob nosi svoje prednosti i nedostatke, a ti nakon nekog vremena shvatiš da se ne želiš vratiti. Želiš biti točno ondje gdje jesi i imati svo to iskustvo koje imaš.”

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP