Prati nas

Vijesti

28-godišnjak krao novčanike umirovljenicama u čekaonici KB Dubrava

Više pozornosti obratite na svoje vrijednosti koje nosite sa sobom. Svoju torbicu nikada ne ostavljajte otvorenu i izvan vidokruga.

Objavljeno

|

Kako produžiti zdravstveno osiguranje?
foto: Sandro Bura

Zagrebačka policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje tri kaznena djela krađe. Žrtve su bile tri starije ženske osobe (75, 73 i 63) koje je pokrao u čekaonici Kliničke bolnice Dubrava u Zagrebu.

Sumnja se da je tijekom druge polovice srpnja i na samom početku kolovoza 2019. godine prilazio oštećenim osobama kojima je odvraćao pažnju da bi im potom iz torbica otuđio novčanike. Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi 1.380 kuna. Stoga je policija izdala savjete građanima, kako ne bi postali žrtve džepara.


Kako se zaštititi od krađe?

Džepari najčešće djeluju u gužvi, koristeći pritom neposredan doticaj sa žrtvom – u sredstvima javnog gradskog prijevoza, na tramvajskim i autobusnim postajama, zdravstvenim ustanovama, tržnicama i sajmovima, u trgovačkim središtima, tijekom javnih okupljanja „lukavo“ odabiru žrtve nakon čega koriste bliski kontakt (naguravanje ili naslanjanje tijelom), a znaju se i “dobronamjerno” upustiti u razgovor sa žrtvom, odvraćajući pritom njezinu pozornost.

Zavlačenjem ruke u torbicu ili dio odjeće ili oštrim predmetom neprimjetno režu rub torbice ili dio odjeće odakle izvlače novčanik. Često rade u paru – jedan odabire žrtvu i džepari je, a drugi preuzima plijen žustro se udaljavajući.

Savjeti

Nosite sa sobom samo najpotrebniju količinu novca i kreditnih kartica. Gotovinu, kartice i sitni novac nosite odvojeno, ako je moguće u ručnoj torbici i unutrašnjem džepu jakne. Neka poklopac torbe koja se otvara uvijek bude s unutarnje strane, uz tijelo.

Više pozornosti obratite na svoje vrijednosti koje nosite sa sobom. Svoju torbicu nikada ne ostavljajte otvorenu i izvan vidokruga.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP