Prati nas

Mozaik

Jednostavna ali divna gesta

Djed s vitiligom hekla lutke za djecu s istim tegobama

Heklati ga je naučila supruga, a on je vrlo brzo svladao ovu vještinu i postao gotovo ovisan o ugodnom zveckanju heklarice.

Objavljeno

|

foto: joaostanganelli/Instagram

“Mrlje koje ja imam su lijepe. Ono što me boli su nedostaci u tuđim karakterima”, kaže Brazilac João Stanganelli Junior (64) koji ima vitiligo. Prve mrlje dobio je s trideset godina, a one su s vremenom postajale sve veće i prekrivale sve veći dio njegovog tijela i lica.

Oboljeli od vitiliga, te vrlo primjetne, ali uglavnom bezopasne bolesti kože, često su meta ismijavanja i zlobnih komentara što naročito teško podnose djeca. Upravo za njih, João je počeo heklati lutke koje također imaju vitiligo. No nije se zaustavio na tome već je počeo izrađivati i lutke s alopecijom ili one u invalidskim kolicima.

“Imam sina s vitiligom i moramo se nositi s puno zlobnih komentara. Divno je ovo što radite za ovu djecu!”, rekao je otac jednog djeteta.

Oglas

No, ima još nešto. Osim što svojim heklanim lutkama usrećuje djecu, João heklanjem usrećuje i opušta i samoga sebe. Heklati ga je naučila supruga, a on je vrlo brzo svladao ovu vještinu i postao gotovo ovisan o ugodnom zveckanju heklarice.

Fotografije svojih kreacija João objavljuje na svojem Instagram profilu, a pohvale i narudžbe stižu sa svih strana svijeta.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.