Prati nas

Show

spreman na kompromis

Keith Richards prešao na ‘pepeljaru bez dima’ kako ne bi uznemiravao Micka Jaggera

Članove najpoznatijeg rock benda na svijetu, Rolling Stonesa, pratili su i najveći mogući poroci. No to se pomalo mijenja, pa se i Keith Richards ostavio alkohola. Cigarete su, međutim, druga priča, no i tu je slavni gitarist napravio kompromis kako ne bi uznemiravao kolegu iz grupe.

Objavljeno

|

Koliko je alkohola popio Mick Jagger?
Mick Jagger (lijevo) i Kieth Richards (foto: rollingstones.com)

Legendarnom Keithu Richardsu droge su dosadile i više ih ne konzumira, no s cigaretama je druga stvar i ne planira se tako skoro riješiti tog poroka, piše Consequence of Sound. Međutim, gitarist Rolling Stonesa uložio je napor kako dim njegove cigarete ne bi smetao njegovom kolegi iz benda, Micku Jeggeru, koji se još oporavlja od operacije srca.

Naime, Keith je počeo upotrebljavati posebne pepeljare koje smanjuju dim kako Mick ne bi morao udisati štetne plinove.


Posebna pepeljara ima mali motor i usisava dim cigarete tako da Keith može u miru pušiti čak i kad je Jagger u blizini. Inače, Mick posljednjih godina vodi prilično uredan život, ne pije, ne puši i redovito vježba jogu.

Keithova ljubav prema cigaretama slavnog je gitaristu znala dovesti u prilične nevolje. Naime, upravo je dim njegove cigarete proglašen glavnim krivcem za smrt nagrađenog cvijeta koji je bio izložen u javnoj gradskoj knjižnici u New Yorku 2010..

Cigareta se Richards ne namjerava ostaviti (barem ne još!), no njegovo odbacivanje alkohola polučilo je već neke pozitivne rezultate. Keithov kolega iz benda, Ronnie Wood, kaže kako je trijezni Keith puno otvoreniji za nove ideje te bi ga prije češće kritizirao dok je sada puno opušteniji i na sve regira s: “Ma to je ok!” Za one koji žele znati više: Rolling Stonesi su trenutno na “No Filter” turneji po SAD-u.

.

Show

Bebek: ‘Imam 75 godina. Moji koncerti su i danas slika vitalnog čovjeka’

‘vala svima koji nemaju kompleks ići na koncert starijeg ili mlađeg pjevača nego smatraju da je pozitivno ići na moj koncert, pun dobre energije i emocija.’

Objavljeno

|

Autor

“Nekada su me znali pitati – viski – da ili ne? Danas bi odgovor bio ne! Prije 15-ak godina shvatio sam da moja životna dob zahtjeva od mene neke promjene s obzirom na to da bih želio što je moguće duže ostati u ovom što radim, a za to je potrebna fizička sprema.”

Izjavio je to pjevač Željko Bebek u velikom razgovoru za 100posto. U priči o o odrastanju, Bijelom dugmetu, solističkoj karijeri i ljubavnom životu, pjevačka ikona otkrila je i tajnu svoje vitalnosti.


“Zdravlje, jasno, prije svega, njega si dobio ili ne, ali uvijek mu možeš pomoći. Zato sam prije 17 godina bacio cigarete koje su mi bile porok, bio sam svjestan da na određeni način one remete glasnice. Onda sam zapravo razmišljao o tome smijem li si dozvoliti prekomjernu težinu. Ne spadam u deblje ljude, uvijek sam bio mršav, ali danas i o tome vodim računa da ako dođem do 79 kilograma moram sebe vratiti na 72 kilograma.”

“Ne prakticiram rigorozne dijete, probao sam neke, ali ne prakticiram ih, nego korekcijom prehrane skidam težinu. I to pozitivno utječe na zdravlje i fizičku spremu. Moji koncerti su stoga i danas slika vitalnog čovjeka, jednako otkad me pamte. To je zaključak ljudi koji dolaze na moje koncerte. Nije mi nikada bio problem priznati moje godine, iduće godine navršit ću 75. Hvala svima koji nemaju kompleks ići na koncert starijeg ili mlađeg pjevača nego smatraju da je pozitivno ići na moj koncert, pun dobre energije i emocija”, kaže Bebek.

Formu održava i teretanom, no ne pretjeruje u njoj. Voli i bicikl, drži kondiciju i nosi uza se jedan lijep boravak u prirodi. “To obično radim u Starom Brodu na Kupi. Ribolov je isto tako način odmora i rekreacije, sjedinjuje vas s prirodom, to je vrlo važno. To vam je to. Pravilno se hranim, ne više od dva puta tjedno masnije meso, uglavnom se jede riba, povrće, voće, domaće vino u umjerenim količinama. Viski – ne, ali tu i tamo s društvom uživam u jednoj čašici dobrog viskija, i dalje je to gušt”, zaključuje glazbena legenda za 100posto.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP