Prati nas

Show

spreman na kompromis

Keith Richards prešao na ‘pepeljaru bez dima’ kako ne bi uznemiravao Micka Jaggera

Članove najpoznatijeg rock benda na svijetu, Rolling Stonesa, pratili su i najveći mogući poroci. No to se pomalo mijenja, pa se i Keith Richards ostavio alkohola. Cigarete su, međutim, druga priča, no i tu je slavni gitarist napravio kompromis kako ne bi uznemiravao kolegu iz grupe.

Objavljeno

|

Koliko je alkohola popio Mick Jagger?
Mick Jagger (lijevo) i Kieth Richards (foto: rollingstones.com)

Legendarnom Keithu Richardsu droge su dosadile i više ih ne konzumira, no s cigaretama je druga stvar i ne planira se tako skoro riješiti tog poroka, piše Consequence of Sound. Međutim, gitarist Rolling Stonesa uložio je napor kako dim njegove cigarete ne bi smetao njegovom kolegi iz benda, Micku Jeggeru, koji se još oporavlja od operacije srca.

Naime, Keith je počeo upotrebljavati posebne pepeljare koje smanjuju dim kako Mick ne bi morao udisati štetne plinove.


Posebna pepeljara ima mali motor i usisava dim cigarete tako da Keith može u miru pušiti čak i kad je Jagger u blizini. Inače, Mick posljednjih godina vodi prilično uredan život, ne pije, ne puši i redovito vježba jogu.

Keithova ljubav prema cigaretama slavnog je gitaristu znala dovesti u prilične nevolje. Naime, upravo je dim njegove cigarete proglašen glavnim krivcem za smrt nagrađenog cvijeta koji je bio izložen u javnoj gradskoj knjižnici u New Yorku 2010..

Cigareta se Richards ne namjerava ostaviti (barem ne još!), no njegovo odbacivanje alkohola polučilo je već neke pozitivne rezultate. Keithov kolega iz benda, Ronnie Wood, kaže kako je trijezni Keith puno otvoreniji za nove ideje te bi ga prije češće kritizirao dok je sada puno opušteniji i na sve regira s: “Ma to je ok!” Za one koji žele znati više: Rolling Stonesi su trenutno na “No Filter” turneji po SAD-u.

.

Show

Milku Babović udario automobil: ‘Ja sam stara sportašica, znam padati!’

Godine su ipak tu, pa i komplikacije s vidom, što je Milki danas i najveći problem. Kaže da već dvije godine ne može gledati televiziju, iako je i dalje sve zanima.

Objavljeno

|

Autor

Ples sa zvijezdama

Novinarska legenda i nekadašnja atletičarka Milka Babović (91) ovih je dana doživjela prometnu nesreću. Kako je ispričala za Glas Istre, dogodilo se to za njenih redovitih kratkih šetnji Zagrebom.

“Nažalost, prije par dana na mene je naletio auto. Išla sam preko ceste, a vozač je vidio mjesto za parkiranje i udario me. Pala sam, ali sam ujedno i strogo zavikala ‘ne smijete tako'”, posve mirno objašnjava Babović i dodaje: “Ali ipak sam ja stara sportašica, znam kako se pada”.


Godine su ipak tu, pa i komplikacije s vidom, što je Milki danas i najveći problem. Kaže da već dvije godine ne može gledati televiziju, iako je i dalje sve zanima. Ne može ni čitati, ali uz sve to zadržala je dobro raspoloženje i sva puna oduševljenja priča o starim vremenima, kada je učila novinarstvo, javlja Glas Istre.

“Znala sam baciti pisaću mašinu kad bih bila ljuta. To su bila druga vremena, bilo je puno entuzijazma, a onda je slijedilo vrijeme multinacionalnih kompanija kada se sve gledalo, i danas se gleda, kroz novac. Novinari ne smiju ući u to kolo”, ispričala je.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP