Prati nas

Show

spreman na kompromis

Keith Richards prešao na ‘pepeljaru bez dima’ kako ne bi uznemiravao Micka Jaggera

Članove najpoznatijeg rock benda na svijetu, Rolling Stonesa, pratili su i najveći mogući poroci. No to se pomalo mijenja, pa se i Keith Richards ostavio alkohola. Cigarete su, međutim, druga priča, no i tu je slavni gitarist napravio kompromis kako ne bi uznemiravao kolegu iz grupe.

Objavljeno

|

Koliko je alkohola popio Mick Jagger?
Mick Jagger (lijevo) i Kieth Richards (foto: rollingstones.com)

Legendarnom Keithu Richardsu droge su dosadile i više ih ne konzumira, no s cigaretama je druga stvar i ne planira se tako skoro riješiti tog poroka, piše Consequence of Sound. Međutim, gitarist Rolling Stonesa uložio je napor kako dim njegove cigarete ne bi smetao njegovom kolegi iz benda, Micku Jeggeru, koji se još oporavlja od operacije srca.

Naime, Keith je počeo upotrebljavati posebne pepeljare koje smanjuju dim kako Mick ne bi morao udisati štetne plinove.


Posebna pepeljara ima mali motor i usisava dim cigarete tako da Keith može u miru pušiti čak i kad je Jagger u blizini. Inače, Mick posljednjih godina vodi prilično uredan život, ne pije, ne puši i redovito vježba jogu.

Keithova ljubav prema cigaretama slavnog je gitaristu znala dovesti u prilične nevolje. Naime, upravo je dim njegove cigarete proglašen glavnim krivcem za smrt nagrađenog cvijeta koji je bio izložen u javnoj gradskoj knjižnici u New Yorku 2010..

Cigareta se Richards ne namjerava ostaviti (barem ne još!), no njegovo odbacivanje alkohola polučilo je već neke pozitivne rezultate. Keithov kolega iz benda, Ronnie Wood, kaže kako je trijezni Keith puno otvoreniji za nove ideje te bi ga prije češće kritizirao dok je sada puno opušteniji i na sve regira s: “Ma to je ok!” Za one koji žele znati više: Rolling Stonesi su trenutno na “No Filter” turneji po SAD-u.

.

Show

Svijet nam se smije zbog prijave protiv Josipe Lisac: ‘Hrvati, prestanite Trumpu davati ideje!’

Među stotinama komentatora brojni su oni iz Sjedinjenih Država koji strahuju da bi sve moglo inspirirati američkog predsjednika Donalda Trumpa, a nemalo je i onih koji se zbog svega izruguju s Hrvatskom.

Objavljeno

|

Autor

Nakon što je BBC objavio vijest o bizarnoj kaznenoj prijavi koju je protiv pjevačice Josipe Lisac, a zbog navodnog izrugivanja s himnom Republike Hrvatske, podignuo Boško Županović, situaciju su komentirali brojni čitatelji iz cijeloga svijeta.

Najveći broj komentara odnosi se na odjevni stil naše proslavljene pjevačice, posebice na njen ogroman crveni šešir, a puno je i onih koji smatraju da treba postojati zakon koji štiti himnu. Ipak, među stotinama komentatora brojni su oni iz Sjedinjenih Država koji strahuju da bi sve moglo inspirirati američkog predsjednika Donalda Trumpa, a nemali je broj onih koji se zbog svega izruguju s Hrvatskom. U raspravu se uključilo i nekoliko hrvatskih građana koji su komentatorima pokušali objasniti da “nisu svi Hrvati takvi” te da se radi o glasnoj manjini koja svoje standarde domoljublja pokušava nametnuti većini. Napominju i da je Josipa Lisac voljena i poštovana glazbenica u svojojoj zemlji.


Konstantinos Tsavalos tako ironično piše: “Kod nas u Grčkoj zakon je puno blaži: nepoštivanje hrvatske himne uopće nije prekršaj.”

“To je ono što trebamo u Sjedinjenim Državama. Zatvor za nepoštivanje države i himne. To bi poslalo dobru poruku narodu”, napisao je Kevin Prince. “Himne nisu važne. Pristojnost i suosjećajnost jesu”, odgovara Freya Karstein Malvert.

“Hrvati, prestani Trumpu davati ideje”, komentirao je Martin Bones iz Velike Britanije, dok Yvan Gnutov dodaje da Josipa lisac zbog šešira zaslužuje provesti neko vrijeme iza rešetaka: “Zašto je na crvenu kosu stavila crveni šešir? To je perverzno!”

“Smiješno. U današnjem društvu sve se svelo na tužbe jednih protiv drugih i to bez razloga. Muka mi je zbog toga“, stav je Kristy Daniels iz Kalifornije.

“Previše priče o zemlji koja liči na atrofiranog Pac-Mana”, komentar je Matthewa McKinleya, dok Jim Nightingale dodaje: “Nikad nisam čuo za ovu pjevačicu ili ovaj jezik ili političke gluposti o kojima pjeva. Ali mi se dopada čuti i vidjeti njenu izvedbu. Dovraga s politikom, ona je zvijezda, a Hrvatska bi trebala biti ponosna na nju.”

Kaaji Anmol iz Australije nudi zanimljivu usporedbu: “U mnogim bliskoistočnim zemljama, ovo bi rezultiralo smrtnom kaznom.”

“Nadam se da ćemo jednog dana u svim državama imati slobodu govora i slobodu izrugivanja svim vladama i religijama”, kaže Amerikanac Roger K. Best. “Nacisti su mislili da su Hrvati preekstremni u Drugom svjetskom ratu. Ovo ne treba nikoga iznenaditi. Trump bi, vjerojatno, volio zakon poput ovoga”, tvrdi Jonathan Michaud.

“Istočnoeuropske države se moraju sabrati i prestati biti ovako smiješne”, napisao je Walter Peruzzi iz Irske, dok Paul Mugridge dodaje da je “upravo tako počela i nacistička Njemačka”.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP