Prati nas

Mozaik

Petak, subota i nedjelja

Maksimir slavi 225. rođendan trodnevnim programom za djecu i odrasle

Programi su besplatni za posjetitelje, a u slučaju lošeg vremena, koncert se odgađa za nedjelju, 15. rujna.

Objavljeno

|

Maksimir (foto: Siniša Bogdanić)

Jedan od najpoznatijih simbola Grada Zagreba, Park Maksimir, slavi 225 godina postojanja. Tim povodom, izvijestio je Grad Zagreb, organizirat će se spektakularni umjetnički program kakav u Hrvatskoj još nismo imali prilike vidjeti.

Organizatori su Javna ustanova – Maksimir i agencija Pedicab. Trodnevna manifestacija održat će se od 13. do 15. rujna 2019. godine u Maksimiru, remek-djelu parkovne arhitekture.

Petak: Projekcija na livadi

Bogati program počinje u petak, 13. rujna, kada će se održati projekcija dječjeg filma na livadi pored Vidikovca te dodjela medalja i diploma prvim polaznicima novog edukativnog programa Javne ustanove – Maksimir naziva Mali maksimirski rendžer.

Siva čaplja u Maksimiru (foto: Siniša Bogdanić)

Subota: Koncert na Drugom jezeru

Trodnevna manifestacija bit će okrunjena koncertnim spektaklom Pianotron – the Floating Concert Zvjezdana Ružića, peterostrukog dobitnika nagrade Porin. Koncert će se održati 14. rujna u 20 sati na Drugom jezeru, koje ovom prilikom postaje najljepša prirodna pozornica ne samo u Zagrebu i Hrvatskoj, nego i puno šire.

Inovativnost koja se očituje od osnutka Parka kao prvog perivoja otvorenog tipa promovirat će i Ružić izvedbom svog programa na dosad neviđenoj kombinaciji instrumenata, koncertnom klaviru i mellotronu, čije romantične melodije nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Maksimir (foto: Sandro Bura)

Nedjelja: Ture uz priče i legende

U nedjelju, 15. rujna, od 10 sati kod Vratareve kućice očekuju vas vođene ture kroz Park praćene brojnim pričama i legendama. ZET-ov stari tramvaj vozit će prema Maksimiru subotom i nedjeljom od 10:00 sati za sve koji se odluče do parka Maksimir doći javnim prijevozom.

Svi programi su besplatni za posjetitelje, a u slučaju lošeg vremena, koncert se odgađa za nedjelju, 15. rujna.

Maksimir (foto: Sandro Bura)
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.