Prati nas

Mozaik

Petak, subota i nedjelja

Maksimir slavi 225. rođendan trodnevnim programom za djecu i odrasle

Programi su besplatni za posjetitelje, a u slučaju lošeg vremena, koncert se odgađa za nedjelju, 15. rujna.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Maksimir (foto: Siniša Bogdanić)

Jedan od najpoznatijih simbola Grada Zagreba, Park Maksimir, slavi 225 godina postojanja. Tim povodom, izvijestio je Grad Zagreb, organizirat će se spektakularni umjetnički program kakav u Hrvatskoj još nismo imali prilike vidjeti.

Organizatori su Javna ustanova – Maksimir i agencija Pedicab. Trodnevna manifestacija održat će se od 13. do 15. rujna 2019. godine u Maksimiru, remek-djelu parkovne arhitekture.


Petak: Projekcija na livadi

Bogati program počinje u petak, 13. rujna, kada će se održati projekcija dječjeg filma na livadi pored Vidikovca te dodjela medalja i diploma prvim polaznicima novog edukativnog programa Javne ustanove – Maksimir naziva Mali maksimirski rendžer.

Siva čaplja u Maksimiru (foto: Siniša Bogdanić)

Subota: Koncert na Drugom jezeru

Trodnevna manifestacija bit će okrunjena koncertnim spektaklom Pianotron – the Floating Concert Zvjezdana Ružića, peterostrukog dobitnika nagrade Porin. Koncert će se održati 14. rujna u 20 sati na Drugom jezeru, koje ovom prilikom postaje najljepša prirodna pozornica ne samo u Zagrebu i Hrvatskoj, nego i puno šire.

Inovativnost koja se očituje od osnutka Parka kao prvog perivoja otvorenog tipa promovirat će i Ružić izvedbom svog programa na dosad neviđenoj kombinaciji instrumenata, koncertnom klaviru i mellotronu, čije romantične melodije nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Maksimir (foto: Sandro Bura)

Nedjelja: Ture uz priče i legende

U nedjelju, 15. rujna, od 10 sati kod Vratareve kućice očekuju vas vođene ture kroz Park praćene brojnim pričama i legendama. ZET-ov stari tramvaj vozit će prema Maksimiru subotom i nedjeljom od 10:00 sati za sve koji se odluče do parka Maksimir doći javnim prijevozom.

Svi programi su besplatni za posjetitelje, a u slučaju lošeg vremena, koncert se odgađa za nedjelju, 15. rujna.

Maksimir (foto: Sandro Bura)

.

Show

Životni stil Josipe Lisac: ‘Ustajem u pola jedanaest pa slušam jazz i filmsku glazbu’

Ništa ne planiram, ništa nije čvrsto zadano – sve mi ovisi o raspoloženju, kaže glazbena diva.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

“Nemam osjećaj da sam stara. Svaki dan u životu je i izazov i rizik. Treba ga tako prihvatiti i naći svoj mir.” Izjavila je to za Gloriju Josipa Lisac (70), glazbena miljenica nacije i ikona stila.

Otkrila je da se iz postelje obično diže u 10 i 30, nakon čega slijedi ritualno ispijanje crnog čaja s bademovim mlijekom i medom. Doručkuje, a potom sluša jazz i filmsku glazbu te pregledava Youtube.


“Ništa ne planiram, ništa nije čvrsto zadano – sve mi ovisi o raspoloženju. Jedine fiksne stvari u mojem danu mogu biti poslovni dogovori, snimanja i koncerti”, objašnjava svoj životni stil pjevačica porijeklom iz Like.

Kaže, nakon smrti Karla Metikoša niti jedan muškarac joj nije prišao, zato što im je bilo jasno da joj to ne treba. “Svjesna sam da moja bol zbog njega nikada neće nestati, s vremenom može samo postati jača. Pripremljena sam na to da će me sutra još više boljeti. Ona curica se još negdje duboko u meni smiješi, no sve okolo je bol… Ali idem naprijed”, zaključila je ovogodišnja dobitnica Porina za životno djelo.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP