Prati nas

Vijesti

67 je previše

Potpuna pobjeda! Plenković prihvatio sve zahtjeve inicijative ’67 je previše’

‘Čuli smo poruku hrvatskih građana i kao Vlada donijeli smo odluku da ćemo u cijelosti preuzeti zahtjeve referendumske inicijative i promijeniti Zakon o mirovinskom osiguranju.”

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

Premijer Andrej Plenković (HDZ) na početku današnje sjednice Vlade objavio je da će udovoljiti zahtjevima sindikata i odustati od dijela mirovinske reforme. U cijelosti prihvaća prijedlog sindikalne inicijative “67 je previše”.

Vlada će Saboru uputiti prijedlog izmjena Zakona o mirovinskom osiguranju. Premijer je objasnio da će rad poslije 65. godine biti omogućen samo onima koji to žele.

“Tijekom proljeća bili smo suočeni s aktivnostima građanske inicijtive “67 je previše” i nakon što su potpisi prikupljeni ustanovili smo da je potpise dalo više od 700 tisuća građana. Analizirali smo ovu situaciju i donijeli sljedeću odluku – čuli smo poruku hrvatskih građana i kao Vlada donijeli smo odluku da ćemo u cijelosti preuzeti zahtjeve referendumske inicijative i promijeniti Zakon o mirovinskom osiguranju”, rekao je Plenković na sjednici Vlade.

“Vlada u ovom slučaju ne može ništa povući, već može predložiti Saboru izmjenu postojećeg zakona i unijeti sve one stvari koje smo mi definirali referendumskom inicijativom. Međutim, mi smo prikupili potpise da se to učini referendumom i mi dalje ćemo inzistirati na referendumu jer to ima veću pravnu težinu. U konačnici i građani su svojim potpisima zatražili da oni promjene zakon, a ne da to čini Vlada”, rekao je sindikalist Mladen Novosel za tportal.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.