Prati nas

Mozaik

Zbunjena baka

Skrivaju spol djeteta od bake, jer žele da, kad odraste, samo odabere što će biti

‘Naše dijete će biti što god poželi. Još u trudnoći odlučili napraviti taj mjehurić oko njega i pustiti ga da raste u slobodi.’

Objavljeno

|

foto: FotoRieth/Pixabay

Planetarno popularni britanski pjevač Sam Smith objavio je prije nekoliko dana da se ne osjeća ni muškarcem niti ženom pa je od svih zatražio da mu se obraćaju rodno neutralno. Umjesto da kažete “on je imao sjajan koncert”, sada valja reći “oni su imali sjajan koncert”.

Riječ je dakako o odrasloj osobi koja može artikulirati svoj nesklad s danim mu biološkim tijelom. No što kada se radi o roditeljima koji žele dijete odgajati nerodno i ostaviti mu mogućnost da samo odabere svoj rod, jednoga dana kada za to bude spremno?

The Times tako javlja o britanskom paru koji spol svojeg djeteta skriva čak i od najbliže obitelj, jer ga ne žele izložiti “nesvjednoj spolnoj pristranosti”. Hobbit Humphrey (38) i Jake England-John (35), tako svoje jednoipogodišnje dijete oblače i u hlače i u haljinice pa od poznanika traže da se djetetu obraćaju s “oni”.

Djetetova baka pak tvrdi a je spol djeteta ipak saznala, slučajno dok mu je mijenjala pelenu. “Bila je to borba, ali sam se vremenom naučila da djetetu kažem ‘oni'”.

“Naše dijete će biti što god poželi. Još u trudnoći odlučili napraviti taj mjehurić oko njega i pustiti ga da raste u slobodi. U nekom trenutku će im netko reći da je ružičasto za djevojčice, a plavo samo za dječake i da se s nečim ne mogu igrati samo zbog svog spola. Anousha do tog trenutka želimo zaštititi od toga koliko god je moguće… Oni su predivno ljudsko biće. Aktivni, zainteresirani – prava su radost”, kaže majka Hobbit.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.