Prati nas

Mozaik

Zbunjena baka

Skrivaju spol djeteta od bake, jer žele da, kad odraste, samo odabere što će biti

‘Naše dijete će biti što god poželi. Još u trudnoći odlučili napraviti taj mjehurić oko njega i pustiti ga da raste u slobodi.’

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

foto: FotoRieth/Pixabay

Planetarno popularni britanski pjevač Sam Smith objavio je prije nekoliko dana da se ne osjeća ni muškarcem niti ženom pa je od svih zatražio da mu se obraćaju rodno neutralno. Umjesto da kažete “on je imao sjajan koncert”, sada valja reći “oni su imali sjajan koncert”.

Riječ je dakako o odrasloj osobi koja može artikulirati svoj nesklad s danim mu biološkim tijelom. No što kada se radi o roditeljima koji žele dijete odgajati nerodno i ostaviti mu mogućnost da samo odabere svoj rod, jednoga dana kada za to bude spremno?


The Times tako javlja o britanskom paru koji spol svojeg djeteta skriva čak i od najbliže obitelj, jer ga ne žele izložiti “nesvjednoj spolnoj pristranosti”. Hobbit Humphrey (38) i Jake England-John (35), tako svoje jednoipogodišnje dijete oblače i u hlače i u haljinice pa od poznanika traže da se djetetu obraćaju s “oni”.

Djetetova baka pak tvrdi a je spol djeteta ipak saznala, slučajno dok mu je mijenjala pelenu. “Bila je to borba, ali sam se vremenom naučila da djetetu kažem ‘oni'”.

“Naše dijete će biti što god poželi. Još u trudnoći odlučili napraviti taj mjehurić oko njega i pustiti ga da raste u slobodi. U nekom trenutku će im netko reći da je ružičasto za djevojčice, a plavo samo za dječake i da se s nečim ne mogu igrati samo zbog svog spola. Anousha do tog trenutka želimo zaštititi od toga koliko god je moguće… Oni su predivno ljudsko biće. Aktivni, zainteresirani – prava su radost”, kaže majka Hobbit.

.

Show

Tereza Kesovija predstavila novu pjesmu ‘Ima te’

Spot potpisuje Katja Restović, snimali smo u Istri, a ona je mene zamislila u luksuznom kabrioletu i da sam poput Grace Kelly, kaže Tereza.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Jeste li već poslušali novu pjesmu Tereze Kesovije? Ova istinska diva hrvatske glazbe predstavila je svoj novi singl naziva “Ima te”, koji je baš za Terezu napisao Aljoša Šerić, frontman grupe Pavel.

Pjesmu, koja bi se ubrzo mogla naći rame uz rame s ostalim legendarnim Terezinim evergrinima, prati i video spot u kojem je Tereza oživjela duh prerano preminule monegaške princeze i velike glumice zlatnog doba Hollywooda – Grace Kelly, koju je sama i osobno poznavala.


“Spot potpisuje Katja Restović, snimali smo u Istri, a ona je mene zamislila u luksuznom kabrioletu i da sam poput Grace Kelly. Jer sam imala vrlo lijep odnos s tom divnom osobom. I sve je bilo idealno osim bijelog šala koji se opirao zakonima fizike i letio na krivu stranu. I to me jako srdilo”, kazala je Tereza za Jutarnji.hr.

Na predstavljanju pjesme bila je i velika Terezina prijateljica Gabi Novak, ali i članovi Terezine obitelji, prije svega njena unuka Mila, kći Alana Ungara, Terezinog sina iz braka s glazbenikom Mirom Ungarom, koja je upravo proslavila 30. rođendan.

“Sve ovo danas posvećujem prije svega mojoj Mili”, rekla je Tereza pokazujući na “svoje sveto trojstvo, svoju malu obitelj”. Poslušajte pjesmu:

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP