Prati nas

Mozaik

100 godina Varteksa

Varteks nas izložbom u zagrebačkom MUO vodi u prošlost, ali i u budućnost

zložba će kroz 14 atraktivnih priča prikazati zanimljive isječke i ulogu Varteksa na svjetskoj modnoj sceni, poput kreacije Žuži Jelinek dizajnirane za Varteks.

Objavljeno

|

Arhiva Gradski muzej Varazdin i Varteks

U Muzeju za umjetnost i obrt (MUO) od sutra, 4. rujna, možete pogledati izložbu o stoljetnoj povijesti Varteksa – jedne od najvećih i najznačajnijih tekstilnih tvornica u Hrvatskoj. Izložba “Priče koje kroje Varteks” realizirana je u suradnji MUO, Gradskog muzeja Varaždin i  tvrtke Varteks d.d. i bit će otvorena sve do 6. listopada.

“Ovom izložbom dajemo veliko priznanje kući Varteks koja je od 1918. do kraja 1946. djelovala pod imenom Tekstilna industrija d.d. Varaždin (Tivar), a od prosinca 1946. pod imenom Varteks. Danas, sto godina kasnije, Varteks se vraća u punom sjaju kao vertikalno integrirana modna kuća”, kazao je predsjednik Uprave Varteksa Nenad Bakić.

Izložba će kroz 14 atraktivnih priča prikazati zanimljive isječke i ulogu Varteksa na svjetskoj modnoj sceni, poput kreacije Žuži Jelinek dizajnirane za Varteks, žene – radnice koje su omogućile razvoj ove industrije, marketinške djelatnosti od 30-ih godina do danas, prezentacija proizvoda Tvornice Tivar odijela u različitim tiskovinama i promotivnim materijalima.

Arhiva Gradski muzej Varazdin i Varteks

Atraktivnim muzejskim postavom, svojevrsnim putovanjem u budućnost, izložba će ujedno predstaviti današnji Varteks i strateške pravce budućeg razvoja ovog modnog brenda, duboko utemeljenog na slavnoj stogodišnjoj povijesti koje su ga oblikovale.

Arhiva Gradski muzej Varazdin i Varteks
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.