Prati nas

Vijesti

Kolinda Grabar-Kitarović

2015. obećala je veće mirovine i novi smjer, a danas je krenula po novi mandat

‘Ako želite da riješimo sva ova pitanja ovrha, deložacija i niskih mirovina, djece koja žive u bijedi, da budemo socijalno osjetljiva država, onda vas molim da poklonite svoje povjerenje meni.’

Objavljeno

|

Kolinda Grabar-Kitarović (screenshot: Good Morning Britain)

Iako joj vrijeme nije išlo na ruku, s obzirom da je najavila da će se to dogoditi jednog lijepog sunčanog dana, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović objavila da ide po drugi mandat. Nakon niza neslužbenih najava, sada je potvrdila da ulazi u kampanju uz potporu Hrvatske demokratske zajednice.

“Vaše povjerenje moja je snaga”, poručila je građanima objavljujući da ulazi u još jednu predsjedničku utrku s parolom “Hrvatska – po mjeri čovjeka” i “Predsjednica, zato što vjerujem u Hrvatsku”.

Želi, kaže, nastaviti put zajedništva i bolje Hrvatske: “HDZ mi i danas pruža snažnu potporu. Odlučna sam i drugom mandatu nastaviti voditi hrvatsku u smislu aktivne i odgovorne međunarodne politike. Bit ću jamac suverenosti i očuvanja našeg načina života.” Dodaje, gradit će društvo u kojem će svaki hrvatski čovjek ostvariti potencijale i živjeti dostojanstvenim životom.  U prvom je mandatu, misli predsjednica, poticala konstruktivan dijalog i zajedništvo. U uspjehe ubraja i seljenje ureda diljem Hrvatske, dok se na Hrvatsku u svijetu gleda, misli predsjednica, bolje nego ikada do sada. “Pokazala sam da sam jedna od vas i da radim za vas!”

U prvoj kampanji obećala je socijalno osjetljivu državu

Iako, za sada, nije govorila o umirovljenicima, Grabar-Kitarović im je, podsjećamo, tražeći podršku birača u kampanji za prvi mandat, obećala bolji život. U sučeljavanju s Ivom Josipovićem na Novoj TV 8. siječnja 2015. godine izjavila je u finalnom obraćanju biračima: “Obraćam se svim biračima da 11. siječnja izađu na biralište. Bira se, ne predsjednik ili predsjednica, već se bira smjer u kojem će krenuti Hrvatska.  Ako mislite da danas živite bolje prije pet godina, ako ste zadovoljni s proteklih pet godina, dajte glas sadašnjem stanju.”

“Ali ako želite promjene, ako želite zaokret, ako želite gospodarski rast i razvoj, stvarni položaj republike Hrvatske u međunarodnoj zajednici, Nato savezu, Europskoj uniji… ako želite da riješimo sva ova pitanja ovrha, deložacija i niskih mirovina, djece koja žive u bijedi, da budemo socijalno osjetljiva država, onda vas molim da poklonite svoje povjerenje meni – jer ta sam koja će napraviti zaokret“, kazala je Grabar-Kitarović prije finalnog dvoboja s SDP-ovim kandidatom Ivom Josipovićem.

Objava kandidature bez mogućnosti pitanja

Predsjednica je objavila novu kandidaturu u podrumu Doma Matice hrvatske u Zagrebu. Novinarska pitanja nisu bila dopuštena.

Plenković nije bio nazočan

Uoči predstavljanja kandidature, šef HDZ-a Andrej Plenković objasnio je zašto neće prisustvovati samom događaju. Kaže, nazočni će biti brojni drugi hadezeovci. “Ovo je samo konačno najava njezine predsjedničke kandidature na način da potvrđuje ovo što se u medijima spekuliralo, ja istina ne znam zbog čega toliko dugo, mislim da je to u redu, a kasnije ćemo biti na drugom događanju gdje će biti program i cijelo vodstvo stranke i stranka“, kaže Plenković. Istaknuo je kako će osim HDZ-a aktualnu predsjednicu podržati većina hrvatskog naroda jer ljudi znaju što je korisno za zemlju, a što manje korisno.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.