Prati nas

Mozaik

Ugodno s korisnim

75-ogodišnji volonter svaki dan dolazi u azil i drijema s napuštenim mačkama

Kad je prvi put došao u sklonište, Terry je kazao da želi pomoći u njezi i četkanju mačaka. No nakon jednog takvog četkanja, zadrijemao je na kauču. Odonda mu je to postao uobičajeni dnevni ritual u kojem jednako uživaju mačke kao i on sam.

Objavljeno

|

foto: Chris Abney/Unsplash

Jedan je muškarac iz Wisconsina pretvorio drijemanje u humanitarnu aktivnost. Terry Lauerman (75) svakoga dana posjećuje azil za životinje u Green Bayu i ondje spava s mačkama. Iako mu to na početku baš i nije bila namjera.

Prema riječima osnivačice azila Safe Heaven Pet Sancuary, Elizabeth Feldhausen, Lauerman je prije šest mjeseci po prvi puta došao u azil sa željom da pomogne u njezi i četkanju mačaka. “Došao je i počeo češljati i maziti mačke, a mi smo mu kasnije dali formular koji je trebao ispuniti kako bi i službeno postao naš volonter.”


Lauerman je ovo utočište bez kaveza, koje brine o napuštenim mačkama i onima kojima prijeti eutanazija, počeo posjećivati svakoga dana i ondje ostajati oko tri sata.

A nakon što iščetka par mačaka, Lauerman obično zadrijema skupa s njima. “Spava tako oko sat vremena, zatim se probudi i promijeni mačku. I onda ispočetka. Kaže da jako uživa u društvu mačaka, a one, čini se, uživaju i u njegovom društvu. Jako smo sretni što imamo čovjeka poput Terryja”, kaže Feldhausen.

.

Mozaik

Gej par koji želi udomiti dijete poručio hejterima: Udomite ih vi i riješite problem

Ovi zagovornici reducirane ljubavi i reducirane zbilje ne shvaćaju da spolni čin i seksualnost ne ulaze u područje odgoja, udomiteljstva i posvajanja, kaže saborski zastupnik Marko Vučetić.

Objavljeno

|

Autor

Ivo Šegota i Mladen Kožić istospolni su par koji želi udomiti dijete. U Centru za socijalnu skrb su im odbili dati dozvolu za udomljavanje, oni su se žalili Ministarstvu, to nije prošlo pa su na Upravnom sudu dobili presudu bez mogućnosti žalbe prema kojoj imaju pravo ući u postupak za udomljavanje. Krenuli su ponovno u Centar i unatoč presudi dobili odbijenicu.

“Da sam sâm došao, ne bi me se propitivalo, bili bi presretni u Centru, imam najbolje godine, živim u urbanoj sredini, visoko sam obrazovan, situiran. Upadam u idealan prozor udomitelja”, rekao je Šegota za RTL. Mladen i Ivo žalit će se Ministarstvu obitelji i sigurni su da ono neće ponoviti glupost Centra te da će donijeti jedinu pravnu odluku.


Puno je onih koji bi im uskratili mogućnost udomljavanja, navodno zbog brige za djecu, a zapravo zbog predrasuda koje gaje prema homoseksualnim osobama. “Govorimo o tisuću i više djece koja svoje djetinjstvo provode u sirotištima. Svi ti protivnici neka udome dvoje, troje djece, koliko smo mi htjeli i riješili bismo sve probleme. Mi ne bismo imali koga udomiti i svi bi bili sretni osim nas dvojice. Mi smo država puna licemjerja, te koji su najglasniji ne vidimo da dolaze u Centar. A u Hrvatskoj kronično nedostaje udomitelja”, kazao je Ivo u programu RTL-a.

Vučetić: Zagovornici reducirane ljubavi žele Hrvatsku svesti na manijakalnu pseudo-tvorevinu

Ova je tema došla i do sabornice. Protekli tjedan razotkrila se gola zbilja Hrvatske, kazao je u svom slobodnom govoru Marko Vučetić iz Kluba nezavisnih zastupnika. “Imali smo nekoliko slučajeva koji nas maksimalno provociraju kao društvo. Svjedočili smo slučaju Ive Šegote i Mladena Kožića kojima je uskraćeno udomiteljstvo. Ono im je uskraćeno zbog jedne argumentacije, a to je protuhumana argumentacija.”

Marko Vučetić (screenshot: N1)

“Argumentacija koja proizlazi ih onih slojeva društva koji smatraju da njihov reducirani pogled, reducirana ljubav i reducirano roditeljstvo, reducirana kultura, reducirani jezik, reducirana vjera, reducirana humanost trebaju biti mjera humanosti čitave države”, kazao je Vučetić, podsjetivši da je Šegoti i Kožiću uskraćeno udomiteljstvo zbog toga što žive u istospolnoj zajednici.

Kaže da je to neprihvatljivo. „Ovi zagovornici reducirane ljubavi i reducirane zbilje ne shvaćaju da spolni čin i seksualnost ne ulaze u područje odgoja, udomiteljstva i posvajanja. Oni koji smatraju da zbog seksualne orijentacije nekome treba uskratit udomiteljstvo nisu ništa drugo nego manijakalni dijelovi društva koji Hrvatsku žele svesti na manijakalnu pseudotvorevinu’, kaže Vučetić.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP