Prati nas

Mozaik

Ugodno s korisnim

75-ogodišnji volonter svaki dan dolazi u azil i drijema s napuštenim mačkama

Kad je prvi put došao u sklonište, Terry je kazao da želi pomoći u njezi i četkanju mačaka. No nakon jednog takvog četkanja, zadrijemao je na kauču. Odonda mu je to postao uobičajeni dnevni ritual u kojem jednako uživaju mačke kao i on sam.

Objavljeno

|

foto: Chris Abney/Unsplash

Jedan je muškarac iz Wisconsina pretvorio drijemanje u humanitarnu aktivnost. Terry Lauerman (75) svakoga dana posjećuje azil za životinje u Green Bayu i ondje spava s mačkama. Iako mu to na početku baš i nije bila namjera.

Prema riječima osnivačice azila Safe Heaven Pet Sancuary, Elizabeth Feldhausen, Lauerman je prije šest mjeseci po prvi puta došao u azil sa željom da pomogne u njezi i četkanju mačaka. “Došao je i počeo češljati i maziti mačke, a mi smo mu kasnije dali formular koji je trebao ispuniti kako bi i službeno postao naš volonter.”


Lauerman je ovo utočište bez kaveza, koje brine o napuštenim mačkama i onima kojima prijeti eutanazija, počeo posjećivati svakoga dana i ondje ostajati oko tri sata.

A nakon što iščetka par mačaka, Lauerman obično zadrijema skupa s njima. “Spava tako oko sat vremena, zatim se probudi i promijeni mačku. I onda ispočetka. Kaže da jako uživa u društvu mačaka, a one, čini se, uživaju i u njegovom društvu. Jako smo sretni što imamo čovjeka poput Terryja”, kaže Feldhausen.

.

Show

Kolinda Prljavcima uručila povelju za promicanje domoljublja i 40 godina rada

Zadnjih četiri desetljeća s Prljavim kazalištem rasli smo i stasali vjerujući kako je sve ‘lako kad si mlad’ i od najranije mladosti željeli smo ‘zaustaviti Zemlju’ i ‘živjeti u ritmu’, kaže predsjednica.

Objavljeno

|

Autor

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uručila je Povelju Republike Hrvatske zagrebačkom rock-sastavu Prljavom kazalištu. Povod je 40. obljetnica uspješne glazbene karijere.

“Kroz četiri desetljeća Prljavo kazalište je stvaralo pjesme koje su postale dio naših osobnih ljubavi i boli, proslava i tugovanja, sjećanja i putova u snove. Posebno nam je svima bliska ona osobna posveta majci, koja se iz svojih okvira tihog opraštanja, prelila u gotovo nacionalnu budnicu. ‘Ruža hrvatska’ zauzela je osobito mjesto u antologiji hrvatske glazbe. Povelju Republike Hrvatske dodijelila sam glazbenom sastavu Prljavo kazalište za izniman doprinos u promicanju domoljublja, humanitarnog djelovanja te ugleda hrvatske rock glazbe, a povodom 40. godina djelovanja”, objavila je Grabar-Kitarović na društvenim mrežama.


“Zadnjih četiri desetljeća s Prljavim kazalištem rasli smo i stasali vjerujući kako je sve ‘lako kad si mlad’ i od najranije mladosti željeli smo ‘zaustaviti Zemlju’ i ‘živjeti u ritmu’. Prljavce smo pratili od antologijskih albuma: ‘Crno bijelog svijeta’ do ‘Zlatnih godina’ i ‘Moj dom je Hrvatska’, predsjedničine su riječi.

Pjevač Kazališta Mladen Bodalec istaknuo je da je to veliko priznanje te da ne zahvaljuje samo u ime banda, nego i u ime tisuću rockera koji, kako je rekao, traže svoje mjesto pod suncem, a nije im lako u konkurenciji s ozbiljnijim oblicima glazbe.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP