Prati nas

Mozaik

Glas s one strane

Iz spuštenog lijesa se čulo: ‘Halo, mračno je! Jel ja to čujem popa?’

Četverostruki otac i osmerostruki djed iz Dublina preminuo je prošlog tjedna uslijed duge i teške bolesti. Kažu da je bio duhovit čovjek, uvijek spreman na šalu.

Objavljeno

|

foto: Rhodi Lopez/Unsplash

“Halo, halo, pustite me van”, odjekivalo je iz rake s netom spuštenim lijesom. No umjesto očekivane panike i užasa, okupljeni ožalošćeni koji su na onaj svijet došli ispratiti pokojnog gospodina Shaya Bradleya od srca su se nasmijali.

Naime, bila je to posljednja šala pokojnika, četverostrukog oca i osmerostrukog djeda iz Dublina koji je preminuo prošlog tjedna uslijed duge bolesti. Ali, Shay Bradley nije želio suze na svojem ispraćaju, nego je želio smijeh,  pa je na vrijeme snimio nekoliko rečenica koje su puštene kroz zvučnike u grobu.

“Pustite me van. Pustite me van! Ovdje je jebeno mračno. Čujem li to popa? Čujem te, pope! U kutiji sam”, odjekivalo je iz lijesa da bi potom pokojnik zapjevao: “Nazvao sam samo da kažem zbogom.”

“Ovo je bila posljednja želja moga oca. Uvijek je bio šaljivdžija. Dobro si ih nasamario, tata. Nasmijao si nas kad nam je bilo najpotrebnije.Voljet ću te zauvijek”, napisala je na Facebooku kći pokojnika, Andrea Bradley, uz snimku neobične šale. Pogledajte video.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.