Prati nas

Show

Politika i rock

Prljavo kazalište: ‘Nismo se prodali. I Mick Jagger je primio titulu od britanske kraljice’

‘Heroji ulice’ u prije desetak dana na Pantovčaku od predsjednice dobili Povelju Republike Hrvatske za promicanje domoljublja i 40 godina rada. Nakon toga je predsjednica u rokerskom izdanju posjetila koncert Prljavaca u zagrebačkoj Areni.

Objavljeno

|

foto: Ured PRH

Nakon brojnih kritika da su se “prodali” u predsjedničkoj kampanji Kolinde Grabar-Kitarović, oglasilo se i Prljavo kazalište.

“Možeš misliti! ‘Prodali’ smo ga isto kao što ga je ‘prodao’ i Mick Jagger koji je prije 15 godina postao sir Mick, prodali smo ga kao i ‘Kraljičini vitezovi’ Paul McCartney ili Bono Vox. To su besmislice! Mi smo ponosni na ovo priznanje, ono je dokaz svim klincima koji danas sviraju po garažama da njihova ljubav prema rock and rollu nije niškoristi, kako su nama prije četrdeset godina naši starci govorili. Ovo priznanje je dokaz da rock and roll u Hrvatskoj nije samo hobi”, izjavio je za Jutarnji list bubnjar benda Tihomir Fileš (57).


Podsjetimo, “heroji ulice” su prije desetak dana na Pantovčaku od predsjednice dobili Povelju Republike Hrvatske za promicanje domoljublja i 40 godina rada. Nakon toga je predsjednica u rokerskom izdanju posjetila koncert Prljavaca u zagrebačkoj Areni.

.

Show

Tereza Kesovija: ‘Nemam Fejs jer je pun zločestih ljudi.’ Progovorila je i o smrti

Glas me služi savršeno kao i uvijek i to moram kucnuti o svo drvo koje postoji oko mene, kao i glava, iako imam nedostataka, koji se možda nisu smjeli dogoditi baš meni koja živim od toga. Puno lošije čujem, služim se i slušnim aparatom.

Objavljeno

|

Autor

Hrvatska pjevačica Tereza Kesovija u opširnom razgovoru za Jutarnji list progovorila je o suradnji s riječkom skupinom Let 3 kojoj je dala vokal za remake pjesme Sam u vodi. No osim o ovoj temi, govorila je i o društvenim mrežama te o 82. rođendanu kojeg će proslaviti u listopadu.

“Facebook nemam i neću ga nikad imati. Ne volim ga zato što je pun zločestih komenatora i ljudi koji žive tuđe živote jer svojih nemaju”, kazale je Tereza koja preferira Instagram, mrežu koja je popularnija među nešto mlađom publikom. “Instagram je, pak, nešto što je daleko naivnije i prihvatljivije, nježnije, a služi i svrsi, ljudi mi se javljaju i tako funkcioniram što je danas postala nužna potreba.”


O godinama pak kaže: “Ono što ne mogu popraviti sasvim sigurno je naplata koja dolazi, jer život kakav ja živim zna biti toliko naporan da jednoga dana mora doći na naplatu. Glava hoće, ona funkcionira, mozak savršeno funkcionira, ali tijelo postaje neposlušno. Neću dozvoliti da me to satre, ali moramo znati i dokle možemo.”

Tako naša omiljena pjevačica točno zna kada će reći da je dosta: “Kad ne budem mogla stajati, onda ću stati. Glas me služi savršeno kao i uvijek i to moram kucnuti o svo drvo koje postoji oko mene, kao i glava, iako imam nedostataka, koji se možda nisu smjeli dogoditi baš meni koja živim od toga. Puno lošije čujem, služim se i slušnim aparatom, ali sve to skupa mene ne sprječava da radim, jer meni sve ide iz srca!”

A jednoga dana… “Lijepo me ispratite, lijepi mi vjenčić donesite, jer mene vozi auto u moj Grad, tamo ja imam svoje počivalište. Ali ako budu previše blebetali o meni i mojoj karijeri, ja ću se s neba spustiti na metli poput vještice i sve ću vas pomesti”, zaključila je uz smijeh.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP