Prati nas

Vijesti

Ukupno 42,7 milijardi

Proračun 2020: Vlada povećava stavku za mirovine za 1,7 milijardi kuna

Na pitanje je li u rebalansu ovogodišnjega proračuna predviđen eventualni trošak parlamentarnih izbora, Marić je rekao da nije.

Objavljeno

|

Zdravko Marić (screenshot: Al Jazeera)

Državni proračun za iduću godinu iznosit će 140 milijardi kuna, a u njemu najviše rastu mirovine i plaće. Proračun bi, izjavio je za Hrvatski radio ministar financija Zdravko Marić, trebao na sjednici Vlade biti sutra.

“Nije to ni nerazumljivo, jer su to ujedno i dvije stavke koje imaju najveću zastupljenost u proračunu: mirovine su ove godine na razini od oko 41 milijarde kuna, za iduću godinu planiramo dodatnih 1,7 milijardi kuna. S druge strane imamo efekt plaća, odnosno rast osnovice u tri navrata po dva posto”, tvrdi ministar.

Kaže da će plaće rasti po dva posto i to početkom godine, sredinom i u drugoj polovici 2020. godine.  Na pitanje je li u rebalansu ovogodišnjega proračuna predviđen eventualni trošak parlamentarnih izbora, Marić je rekao da nije.

Oglas

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.