Prati nas

Vijesti

Nije više zabavno

Treba li ugasiti kamere kad Pernar idući put pokuša izazvati iznošenje iz sabornice?

Iz redova HNS-a predlažu da se Pernarov politički ekshibicionizam obuzda gašenjem kamera. Kakvu poruku šaljemo mladima, pita se Milorad Batinić.

Objavljeno

|

Ivan Pernar (foto: Sandro Bura)

Govorenjem mimo dnevnog reda kako bi se ekscesnim situacijama privukla pozornost javnosti, način je na koji već dugo vremena operira saborski zastupnik Ivan Pernar. Dok jedni smatraju kako je riječ o dobrom, a jeftinom političkom marketingu, drugi bi mogli reći da se radi o ekshibicionizmu u kojem saborski zastupnik vidljivo uživa.

U samo dva dana Pernara su dva puta iznijeli iz sabornice. Nakon što ga je jučer izbacio Furio Radin, danas je to učinio predsjedavajući Milijan Brkić (HDZ). Povod je bilo nezaustavljivo govorenje o temi koja nije bila na dnevnom redu i bez da mu je predsjedavajući dao riječ. Brkić je na Pernarovu provokaciju odgovorio izricanjem opomene, zatim opomene s oduzimanjem riječi, a u konačnici i opomenom s udaljenjem sa sjednice.

Zbog toga je Milorad Batinić (HNS) predložio da saborsko Predsjedništvo razmotri prijedlog da se ubuduće kod takvih situacija ugase televizijske kamere. “Koju sliku šaljemo javnosti, mladima”, zapitao se Batinić i ustvrdio je kako je “očito da bi na prijenosima sjednica Sabora trebalo pisati +18, samo za punoljetne”.

“Mislim da bi trebalo ograničiti određene kolege koje provociraju ovakve okolnosti”, rekao je zastupnik i pohvalio način na koji je predsjedavajući Milijan Brkić reagirao na novi Pernarov incident.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.