Prati nas

Vijesti

Nije više zabavno

Treba li ugasiti kamere kad Pernar idući put pokuša izazvati iznošenje iz sabornice?

Iz redova HNS-a predlažu da se Pernarov politički ekshibicionizam obuzda gašenjem kamera. Kakvu poruku šaljemo mladima, pita se Milorad Batinić.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Ivan Pernar (foto: Sandro Bura)

Govorenjem mimo dnevnog reda kako bi se ekscesnim situacijama privukla pozornost javnosti, način je na koji već dugo vremena operira saborski zastupnik Ivan Pernar. Dok jedni smatraju kako je riječ o dobrom, a jeftinom političkom marketingu, drugi bi mogli reći da se radi o ekshibicionizmu u kojem saborski zastupnik vidljivo uživa.

U samo dva dana Pernara su dva puta iznijeli iz sabornice. Nakon što ga je jučer izbacio Furio Radin, danas je to učinio predsjedavajući Milijan Brkić (HDZ). Povod je bilo nezaustavljivo govorenje o temi koja nije bila na dnevnom redu i bez da mu je predsjedavajući dao riječ. Brkić je na Pernarovu provokaciju odgovorio izricanjem opomene, zatim opomene s oduzimanjem riječi, a u konačnici i opomenom s udaljenjem sa sjednice.


Zbog toga je Milorad Batinić (HNS) predložio da saborsko Predsjedništvo razmotri prijedlog da se ubuduće kod takvih situacija ugase televizijske kamere. “Koju sliku šaljemo javnosti, mladima”, zapitao se Batinić i ustvrdio je kako je “očito da bi na prijenosima sjednica Sabora trebalo pisati +18, samo za punoljetne”.

“Mislim da bi trebalo ograničiti određene kolege koje provociraju ovakve okolnosti”, rekao je zastupnik i pohvalio način na koji je predsjedavajući Milijan Brkić reagirao na novi Pernarov incident.

.

Vijesti

Nagli skok: 130 novih infekcija, novozaraženi su stari od 7 do 71 godine

Trenutno je prema podacima WHO-a 28 cjepiva u kliničkim fazama, a 132 su pred kliničkim fazama. Od ovih 28 u kliničkim fazama samo ih je šest u trećoj fazi.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

“U protekla 24 sata zabilježeno je 130 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 686 “, kazao je na konferenciji za medije ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak

“Trenutno nema bitnih novih žarišta. Karakteristika je da se ljudi vraćaju s godišnjih odmora i da imamo dosta mladih ljudi oboljelih od ove infekcije. Prosjek godina danas novozaraženih je 34 godine, radi se većim dijelom o mlađim osobama koje su u većinskom dijelu sudjelovali na različitim okupljanjima i različitim mjestima gdje se mladi zabavljaju”, istaknuo je Capak. Najmlađi među novozaraženima rođen je 2013. godine, a nasjtariji 1949. godine.


Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu Alemka Markotić rekla je da je trenutno prema podacima WHO-a 28 cjepiva u kliničkim fazama, a 132 su pred kliničkim fazama. Od ovih 28 u kliničkim fazama samo ih je šest u trećoj fazi, dva su iz Kine, a ostala iz drugih zemalja, uključujući Englesku i SAD, dodala je.

Crveno – oboljeli, zeleno – izliječeni (foto: koronavirus.hr)

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP