Prati nas

Vijesti

Predomišljaju se?

Vlada iz hitne procedure povlači zakon koji omogućuje rad do 68. godine

Mediji javljaju da će Plenkovićeva garnitura još malo promisliti o zakonskim prijedlozima, razgovarati sa socijalnim partnerima, nakon čega će ih poslati u redovnu proceduru.

Objavljeno

|

Andrej Plenković (screenshot: Andrej Plenković, MEP/Youtube)

Vlada je odlučila iz hitne procedure povući izmjene Zakona o radu kojima se omogućava rad do 68. godine. S njima se povlači još pet zakonskih prijedloga koji definiraju rad do 68. godine.

O ovome je izvijestila Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) koja je danas planirala održati konferenciju za medije, no sada odustaje od nje. „Konferenciju odgađamo budući da smo dobili najavu iz Vlade RH da će povući iz daljnje procedure odnosno, glasanja u Saboru, prijedlog izmjena Zakona o radu (ZOR) kojim se definira mogućnost produljenja rada na još tri godine nakon ispunjenja uvjeta za mirovinu sa 65 godina. Navedeni prijedlog izmjene ZOR-a bio je dio paketa zakona vezanih uz mirovinsku reformu te nam je ujedno najavljeno da će se kroz socijalni dijalog razgovarati o nužnim poboljšanjima radnog zakonodavstva“, dojavio je HUP medijima.

Mediji pak javljaju da će Plenkovićeva garnitura još malo promisliti o zakonskim prijedlozima, razgovarati sa socijalnim partnerima, nakon čega će ih poslati u redovnu proceduru.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.