Prati nas

Vijesti

Kamo vodi treći put?

Četiri umirovljeničke stranke sklopile savez, kažu da će biti treća politička snaga

Pozivaju umirovljenike da ih podrže da bi bili odlučujući ili bar važni faktor u Saboru za poboljšanje standarda umirovljenika.

Objavljeno

|

Silvano Hrelja brani Plenkovićevu mirovinsku reformu. Na optužbe o nacionalizaciji drugog mirovinskog stupa odgovara da se negdje mora ulagati te da su reakcije oporbe - pretjerano dramljenje.
Silvano Hrelja, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU), Blok umirovljenici zajedno (BUZ), Umirovljenici Slavonije i Baranje (USB) i Demokratska stranka umirovljenika (DSU) potpisale su sporazum o suradnji. Tim su se sporazumom navedene stranke povezale na  međusobnu potporu u svim akcijama koje vode boljitku umirovljenika.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja rekao je da je previše cjepkanja i razbijanja umirovljeničkog korpusa, pa da to žele promijeniti kroz suradnju na projektima. “Ovo što vidite je jezgro buduće treće političke opcije u Hrvatskoj, u to sam sasvim siguran, jer će se do parlamentarnih izbora pridružiti još nekoliko stranaka s kojima smo u kontaktu”, kazao je predsjednik BUZ-a Milivoj Špika, koji je uvjeren da će do ljeta 2020. biti treći po rejtingu.

Pozvao je umirovljenike da ih podrže da bi bili odlučujući ili bar važni faktor u Saboru za poboljšanje standarda umirovljenika. Hrelja pak kaže da im nije prvi prioritet treći politički put, već je to posljedica dobrog rada kroz zalaganja za boljitak društva i najslabijih u društvu.

Što radi stranka umirovljenika?
Milivoj Špika (screenshot: HTV)

Podsjetimo, prije dva mjeseca HSU se javio na adrese petnaestak umirovljeničkih stranaka nudeći im savez. “U pozivu stoji da će HSU donijeti statutarnu odluku da svima, i na nacionalnom i na lokalnom nivou, ponuditi mjesto u proširenom predsjedništvu stranke, ali pod uvjetom da se te stranke ugase, jer previše stranaka zbunjuje glasače i rasipa glasove. Želja je da svi zajedno djelujemo pod zastavom HSU-a”, rekao je tada Hrelja.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.