Prati nas

Vijesti

Provjerite sve

DIP: Ne potpisujte liste na kojima nisu podaci kandidata

Na obrascima za prikupljanje potpisa moraju biti upisano ime i prezime kandidata, adresa prebivališta i OIB.

Objavljeno

|

foto: mojevrijeme.hr

Može li se dogoditi da potpis koji ste dali za kandidaturu jednom od predsjedničkih kandidata završi kod drugoga? Može, ako na potpisnoj listi nije napisano komu vaš potpis ide.

I zato se, povodom primjedbi građana, oglasilo i Državno izborno povjerenstvo. DIP poziva sve osobe koje se namjeravaju kandidirati na izborima za predsjednika Republike Hrvatske, kao i njihove volontere, koji prikupljaju potpise, da na sve stranice obrasca OP-2, putem kojega se prikupljaju potpisi birača, upišu ime i prezime kandidata, adresu prebivališta i OIB.

DIP poziva i birače da obrate pažnju prilikom davanja potpisa te da ne potpisuju obrasce iz kojih nije vidljivo kojem kandidatu daju potporu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.