Prati nas

Vijesti

Kraj prijevremenih mirovina?

Francuzi ustaju protiv Macronove mirovinske reforme, žele sačuvati beneficije

Premijer Edouard Philippe kaže da će reforma učiniti sustav pravednijim, no ljevica misli da Macronova garnitura planski uništava socijalnu državu.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Emmanuel Macron (foto: službeni portret)

Francusku bi sutra trebao zahvatiti val prosvjeda i štrajkova protiv mirovinske reforme predsjednika Emmanuela Macrona. Kako reforma predviđa postupno ukidanje prava na prijevremenu mirovinu radnicima željeznice i pariškog javnog prijevoza, upravo će ti dijelovi javnih službi pržiti najveći otpor.

11 od 16 linija metroa trebalo bi biti neaktivno, a istovremeno je otkazana petina letova iz zračnih luka u Parizu, Lyonu, Marseilleu, Toulouseu, Bordeauxu i Beauvaisu.


Reforma će vjerojatno povećati i broj godina rada koji će biti potreban za punu mirovinu. Premijer Edouard Philippe  kaže da će reforma učiniti sustav pravednijim, no ljevica misli da Macronova garnitura planski uništava socijalnu državu.

.

Vijesti

Ministar Beroš potvrdio: Točno je, zaraženo je desetak štićenika staračkog doma

Prostor Doma u kojemu se pojavio koronavirus bit će dezinficiran, te će se poduzeti sve potrebne mjere koje se poduzimaju u ovakvim slučajevima.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Traje evakuacija korisnika Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici u Splitu. Ova ustanova skrbi o 327 štićenika.

Prema informaciji koju je Jutarnjem listu potvrdio ministar zdravstva izv. prof. dr. sc. Vili Beroš, koronavirus se pojavio na drugom katu staračkog doma i za sada je na koronavirus pozitivno 10-ak štićenika doma.


“Radi se o staračkom domu čiji je vlasnik država. Svi oni za koje se utvrdi kako su zaraženi koronavirusom ili koji su bili u kontaktu s pozitivnim štićenicima doma, bit će izolirani i primljeni u KBC Split. Sve je pod kontrolom epidemiologa i prostor Doma u kojemu se pojavio koronavirus bit će dezinficiran, te će se poduzeti sve potrebne mjere koje se poduzimaju u ovakvim slučajevima. Nažalost, dogodilo se u Splitu, ono što smo najmanje željeli, jer su starije skupine naših sugrađana najugroženije”, rekao je ministar Beroš.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP