Prati nas

Vijesti

Kraj prijevremenih mirovina?

Francuzi ustaju protiv Macronove mirovinske reforme, žele sačuvati beneficije

Premijer Edouard Philippe kaže da će reforma učiniti sustav pravednijim, no ljevica misli da Macronova garnitura planski uništava socijalnu državu.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Emmanuel Macron (foto: službeni portret)

Francusku bi sutra trebao zahvatiti val prosvjeda i štrajkova protiv mirovinske reforme predsjednika Emmanuela Macrona. Kako reforma predviđa postupno ukidanje prava na prijevremenu mirovinu radnicima željeznice i pariškog javnog prijevoza, upravo će ti dijelovi javnih službi pržiti najveći otpor.

11 od 16 linija metroa trebalo bi biti neaktivno, a istovremeno je otkazana petina letova iz zračnih luka u Parizu, Lyonu, Marseilleu, Toulouseu, Bordeauxu i Beauvaisu.


Reforma će vjerojatno povećati i broj godina rada koji će biti potreban za punu mirovinu. Premijer Edouard Philippe  kaže da će reforma učiniti sustav pravednijim, no ljevica misli da Macronova garnitura planski uništava socijalnu državu.

.

Vijesti

Ličanka (65) nasjela na priču o nasljedstvu pa ostala bez tisuća eura

Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Ilustracija (foto: Sven Brandsma/Unsplash)

Službenici Policijske uprave u Otočcu zaprimili su prijavu 65-godišnje žene koja tvrdi da je prevarena.

Naime, ona je u prosincu 2018. godine putem mobilne aplikacije WhatsApp započela komunikaciju s njoj nepoznatom osobom, koja ju je dovela u zabludu govoreći da vodi postupak njezinog nasljedstva u Francuskoj. Zbog toga je do 24. rujna 2020. godine, a za navodne troškove postupka, na više bankovnih računa uplatila nekoliko tisuća eura.

Policija stoga upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.


Naučite što prije prepoznati prijevaru. Ignorirajte sve vrste sumnjivih poruka. Nipošto ih ne otvarajte, već ih odmah obrišite. Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo. Također, svakako upozorite prijatelje, poznanike, rodbinu na takve vrste prijevara jer ako je poruka došla do vas, vjerojatno će doći i do njih, poruka je Policije.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP