Prati nas

Show

Preminula je Marie Fredriksson (61), pjevačica grupe Roxette

Roxette su prodali oko 60 milijuna nosača zvuka i nastupili pred milijunima obožavatelja na 6 kontinenata.

Objavljeno

|

Marie Fredriksson (screenshot: Youtube)

Švedska glazbenica Marie Fredriksson preminula je u dobi od 61 godine. Fredriksson je svjetsku slavu stekla kao pjevačica grupe Roxette.

2002. dijagnosticiran joj je tumor na mozgu koji je liječila operacijom, kemoterapijom i zračenjem. Ipak, bolest joj je oštetila organizam pa je ostala slijepa na jedno oko uz oštećenja sluha i motorike. Nakon operacije je morala iznova učiti čitati, pisati i govoriti.

Duo u kojem je pjevala, Roxette, bio je iznimno popularan u osamdesetima i devedesetima. Ostvarili su 19 UK top 40 hitova te nekoliko US Hot 100 hitova uključujući 4 broja 1 na Billboardovoj ljestvici: The Look, Listen To Your Heart, It Must Have Been Love i Joyride. Ostali veliki hitovi: Dangerous, Fading Like a Flower, Dressed For Success, Spending My Time, How Do You Do!, Almost Unreal, Sleeping in My Car i mnogi drugi.

Zbog bolesti Marie Fredriksson, Roxette su 2002. godine uzeli pauzu od snimanja i koncertnih turneja. Vratili su se 2009. godine da bi 2011. izbacili novi album. Ipak, zbog lošeg zdravlja, Fredriksson se povukla sa scene 2016, godine. Roxette su prodali oko 60 milijuna nosača zvuka i nastupili pred milijunima obožavatelja na 6 kontinenata.

“Za Fredriksson tuguju suprug Mikael Bolyos i njihovo dvoje djece (26-godišnja kći Inez Josefin i 23-godišnji sin Oscar)”, objavio je švedski list Expressen. “”Ništa više neće biti kao prije”, napisao je njen glazbeni partner Per Gessle.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.