Prati nas

Mozaik

Vjerska zabrana

U Hrvatskoj žive građani kojima vjera brani izlazak na izbore

Navode da poštuju vlasti zemalja u kojima živimo, drže se zakona, plaćaju poreze i surađuju s vlastima u ostvarenju društveno korisnih ciljeva.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

foto: Viktor Talashuk/ Unsplash

Mala zajednica Jehovinih svjedoka u Hrvatskoj neće izaći na današnje predsjedničke izbore, a svoj stav temelje na biblijskim učenjima: ne glasaju na izborima, ne kandidiraju se za političke funkcije i ne sudjeluju na prosvjedima koji za cilj imaju mijenjati vlast.

Kako objašnjavaju na svojim internetskim stranicama, ne žele se baviti politikom – baš poput Isusa Krista koji je odbio postati kraljem. “Ne bavimo se politikom i zato ljudima svih političkih uvjerenja možemo mirne savjesti prenositi dobru vijest o Božjem Kraljevstvu. Svojim riječima i djelima pokazujemo da smo uvjereni da će jedino Božje Kraljevstvo riješiti probleme koji potresaju svijet”, pišu Jehovini svjedoci.


“Budući da među nama nema političkih podjela, ujedinjeni smo sa svojim suvjernicima širom svijeta. S druge strane, religije koje se miješaju u politiku stvaraju podjele i netrpeljivost među svojim članovima”, jedno je od objašnjenja.

Nadalje navode da poštuju vlasti zemalja u kojima živimo, drže se zakona, plaćaju poreze i surađuju s vlastima u ostvarenju društveno korisnih ciljeva. “Ni na koji način ne pokušavamo potkopati vlast, nego primjenjujemo biblijski savjet da se molimo ‘za kraljeve i sve koji su na vlasti’, naročito kad donose odluke koje mogu utjecati na slobodu vjeroispovijedi. Osim toga, poštujemo pravo drugih da imaju vlastita politička opredjeljenja. Stoga ne remetimo izbore niti se sukobljavamo s ljudima koji idu na glasanje.”

.

Show

Tereza Kesovija predstavila novu pjesmu ‘Ima te’

Spot potpisuje Katja Restović, snimali smo u Istri, a ona je mene zamislila u luksuznom kabrioletu i da sam poput Grace Kelly, kaže Tereza.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Jeste li već poslušali novu pjesmu Tereze Kesovije? Ova istinska diva hrvatske glazbe predstavila je svoj novi singl naziva “Ima te”, koji je baš za Terezu napisao Aljoša Šerić, frontman grupe Pavel.

Pjesmu, koja bi se ubrzo mogla naći rame uz rame s ostalim legendarnim Terezinim evergrinima, prati i video spot u kojem je Tereza oživjela duh prerano preminule monegaške princeze i velike glumice zlatnog doba Hollywooda – Grace Kelly, koju je sama i osobno poznavala.


“Spot potpisuje Katja Restović, snimali smo u Istri, a ona je mene zamislila u luksuznom kabrioletu i da sam poput Grace Kelly. Jer sam imala vrlo lijep odnos s tom divnom osobom. I sve je bilo idealno osim bijelog šala koji se opirao zakonima fizike i letio na krivu stranu. I to me jako srdilo”, kazala je Tereza za Jutarnji.hr.

Na predstavljanju pjesme bila je i velika Terezina prijateljica Gabi Novak, ali i članovi Terezine obitelji, prije svega njena unuka Mila, kći Alana Ungara, Terezinog sina iz braka s glazbenikom Mirom Ungarom, koja je upravo proslavila 30. rođendan.

“Sve ovo danas posvećujem prije svega mojoj Mili”, rekla je Tereza pokazujući na “svoje sveto trojstvo, svoju malu obitelj”. Poslušajte pjesmu:

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP