Prati nas

Vijesti

Divljaštvo

Zagreb: Nepoznata vozačica je na cesti istukla teško pokretnu 79-godišnju ženu

Liječnička pomoć je 79-godišnjakinji pružena u KBC Zagreb gdje su ozlijede okarakterizirane teškima. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Kako brinuti o starim roditeljima?
foto: Fabrizio Verrecchia/Unsplash

Zagrebačka policija istražuje napad na stariju žensku osobu u Novom Zagrebu. Napad se dogodio u nedjelju između 8.30 i 8.50 sati u na raskrižju Ulice Savezne Republike Njemačke i Avenije Dubrovnik.

Prema dostupnim informacijama, teško pokretna 79-godišnjakinja nepropisno je prelazila cestu mimo označenog pješačkog prijelaza. Iz automobile koji se zaustavio izašla je ženska osoba, prišla je pješakinji, udarila je i srušila na pod. Nakon toga se udaljila.


Liječnička pomoć je 79-godišnjakinji pružena u KBC Zagreb gdje su utvrđene teške ozlijede. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

.

Vijesti

Kod još 30 štićenika splitskog staračkog doma potvrđen je COVID-19, ukupno je zaraženo 40 osoba

Podsjetimo, riječ je o domu koji je evakuiran u noći s utorka na srijedu.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Od preostalih 39 korisnika Doma za Starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu, kod 30 osoba je potvrđen koronavirus, a pet osoba ima negativan nalaz.

Kod četiri osobe nalaz je  nejasan što znači da se kod njih testiranje mora ponoviti, potvrdio je večeras ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak za HRT. Ukupan broj zaraženih u tom domu sada je 40 korisnika. Sedam umirovljenika je na respiratoru, jedan od njih je u težem stanju, istaknuto je na popodnevnoj konferenciji županijskog Stožera Civilne zaštite.


Podsjetimo, riječ je o domu koji je evakuiran u noći s utorka na srijedu. SDP-ovac Ranko Ostojić, nekadašnji ministar unutarnjih poslova, na svojem se Facebook profilu obrušio na HDZ. “Istina je da 15 dana znate da su ljudi ugroženi! I čekali ste da vam se ne pokvari statistika. Majka mi je u tom domu i nikad nismo prekršili pravilo ni upute. Vama na dušu!” napisao je tada Ostojić.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP