Prati nas

Vijesti

Standard

Zagreb: Poskupio odvoz smeća. Isti fiksni dio za umirovljenika u garsonjeri i kuću s deset stanara

Varijabilni dio će činiti samo oko 30 posto cijene pa samo na taj dio građani mogu utjecati odvajanjem otpada, kaže Tomislav Tomašević.

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

Iz trećeg pokušaja zagrebačka Gradska skupština poskupjela je odvoz otpada od 1. veljače. Oporba se žestoko protivila ovom prijedlogu, dva puta je srušila kvorum, ali nije imala šanse. Kvorum je ovoga puta postignut zahvaljujući oporbenom Krešimiru Kartelu iz Neovisnih za Hrvatsku koji je jučer glasao za proračun koji je predložio gradonačelnik Milan Bandić.

Od prvog dana veljače fiksni dio odvoza otpada za kućanstva iznositi će 68,57 kuna s PDV-om, dok će varijabilni dio cijene ovisiti o veličini spremnika i broju njegovih pražnjenja tijekom mjeseca.

“Građani neće biti financijski poticani da više odvajaju na recikliranje i kompostiranje kako bi imali manje račune. Isti će fiksni dio plaćati primjerice umirovljenik u garsonjeri i kuća s nekoliko etaža u kojoj živi 10 ljudi”, istaknuo je predsjednik Kluba gradskih zastupnika Lijevog bloka Tomislav Tomašević. Naglasio je i kako će varijabilni dio činiti samo oko 30 posto cijene, pa samo na taj dio građani mogu utjecati odvajanjem otpada.

Tomislav Tomašević (foto: Sandro Bura)
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.