Prati nas

Vijesti

Gore-dolje

Bandić najavio novu dinamiku odvoza plastike i papira, ali i niže cijene od 1. travnja

Prema izračunu Čistoće, od 1. veljače naplaćivat će se fiksni dio za sva kućanstva, bez obzira na kvadraturu stana ili kuće, od 68,57 kuna.

Objavljeno

|

Zagrebačko smeće
MIlan Bandić (foto: Zagreb.hr)

“Danas razmišljam o tome da ide naputak Čistoći da se u našoj odluci koja u jednom članku glasi da se plastika i papir odvozi najmanje dva puta mjesečno, to čini svaki tjedan, to je moja preokupacija i da u roku od mjesec dana očistimo grad”, riječi su zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića javlja N1 televizija.

Osim toga, gradonačelnik najavljuje i smanjenje fiksnog dijela naknade za odvoz otpada. “Ide se ponovno u javno savjetovanje, a odluka će se početi primjenjivati od 1. veljače o fiksnom i varijabilnom dijelu, ali ćemo do 1. travnja preustrojem, pa i kadrovskim, organizacijskim i inim u Čistoći omogućiti da se najmanje 25 posto smanje troškovi odvoza smeća u Zagrebu i to je moja preokupacija u naredna dva mjeseca. Od sutra svaki tjedan odvoz plastike i papira, a do 1. travnja smanjenje fiksnog dijela najmanje za jedan frtalj”, najavio je Bandić.

Podsjetimo, prema izračunu Čistoće, od 1. veljače naplaćivat će se fiksni dio za sva kućanstva, bez obzira na kvadraturu stana ili kuće, od 68,57 kuna. Varijabilni dio računati će se kao umnožak mjesečnog broja pražnjenja, veličine spremnika i naknade za odvoz otpada po litri.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.