Prati nas

Vijesti

Povratak otpisanog?

Bauk: ‘Bio bih sretan da Milanović vrati Tita na Pantovčak. Nije smetao ni Tuđmanu’

Objavljeno

|

screenshot: Hina

Predsjednica na odlasku Kolinda Grabar-Kitarović još je u ožujku 2015. godine uklonila Titovu bistu iz predvorja Predsjedničkih dvora. Mramorna bista spakirana je i poslana na “manje vidljivo mjesto” – Muzej Hrvatskog zagorja. Time je pokazala smjer svoje politike, ispunila predizborno obećanje, ali i izazvala brojne kritike javnosti.

Prema pisanju Nacionala, navodno je, nakon što je maknula Titovu bistu s Pantovčaka, svog tadašnjeg savjetnika Matu Radeljića pitala: “Joj, Mate, jesmo li to trebali napraviti?”

Hoće li bista vratiti na stari postament na Pantovčaku kada ključeve preuzme Zoran Milanović, Nova TV je pitala SDP-ovog saborskog zastupnika Arsena Bauka. “Nije smetala predsjedniku Tuđmanu, predsjedniku Mesiću i predsjedniku Josipoviću, ne bi trebala smetati predsjedniku Milanoviću. Bio bih sretan da se vrati”, odgovorio je Bauk.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.