Prati nas

Vijesti

Povratak otpisanog?

Bauk: ‘Bio bih sretan da Milanović vrati Tita na Pantovčak. Nije smetao ni Tuđmanu’

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

screenshot: Hina

Predsjednica na odlasku Kolinda Grabar-Kitarović još je u ožujku 2015. godine uklonila Titovu bistu iz predvorja Predsjedničkih dvora. Mramorna bista spakirana je i poslana na “manje vidljivo mjesto” – Muzej Hrvatskog zagorja. Time je pokazala smjer svoje politike, ispunila predizborno obećanje, ali i izazvala brojne kritike javnosti.

Prema pisanju Nacionala, navodno je, nakon što je maknula Titovu bistu s Pantovčaka, svog tadašnjeg savjetnika Matu Radeljića pitala: “Joj, Mate, jesmo li to trebali napraviti?”


Hoće li bista vratiti na stari postament na Pantovčaku kada ključeve preuzme Zoran Milanović, Nova TV je pitala SDP-ovog saborskog zastupnika Arsena Bauka. “Nije smetala predsjedniku Tuđmanu, predsjedniku Mesiću i predsjedniku Josipoviću, ne bi trebala smetati predsjedniku Milanoviću. Bio bih sretan da se vrati”, odgovorio je Bauk.

.

Vijesti

Božinović: Testirat ćemo većinu pučanstva, kreće pojačano antigensko testiranje

Kancelarka Merkel je rekla da, u ovom trenutku, 75 posto kontakata Njemačka ne hvata. Mi smo isto izgubili ritam, ali nadamo se da ćemo sa tim nekim stvarima koje su i u nadležnosti Stožera uspjeti ono što nam je cilj, kaže ministar.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Gostujući u programu RTL-a, ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite, Davor Božinović, otklonio je navode da se Hrvatska približava švedskom modelu borbe protiv bolesti COVID-19.

“Ne, nismo mi Švedska, mi smo Hrvatska. Bili smo Hrvatska i u prvom valu i sada smo Hrvatska, a to znači da svakodnevno promišljamo koje su mjere najbolje za Hrvatsku.”


“Mi ćemo vrlo brzo krenuti sa pojačanim testiranjem putem ovih antigenskih testova, gdje ćemo uspjeti testirati veći dio pučanstva. To će raditi Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a kasnije će vjerojatno preuzeti i drugi. To bi ubrzalo i testiranja, a pogotovo izolaciju onih koji su pozitivni”, navodi Božinović.

Kazao je i da je urodio plodom apel prema liječnicima obiteljske medicine: “Polako se taj sistem hvatanja kontakata vraća. Kancelarka Merkel je rekla da, u ovom trenutku, 75 posto kontakata Njemačka ne hvata. Mi smo isto izgubili ritam, ali nadamo se da ćemo sa tim nekim stvarima koje su i u nadležnosti Stožera uspjeti ono što nam je cilj, a to je prije svega zaštita života i zdravlja, ali i ekonomije. Ali i socijalne i psihološke slike u Hrvatskoj.”

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP