Prati nas

Vijesti

Povratak otpisanog?

Bauk: ‘Bio bih sretan da Milanović vrati Tita na Pantovčak. Nije smetao ni Tuđmanu’

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

screenshot: Hina

Predsjednica na odlasku Kolinda Grabar-Kitarović još je u ožujku 2015. godine uklonila Titovu bistu iz predvorja Predsjedničkih dvora. Mramorna bista spakirana je i poslana na “manje vidljivo mjesto” – Muzej Hrvatskog zagorja. Time je pokazala smjer svoje politike, ispunila predizborno obećanje, ali i izazvala brojne kritike javnosti.

Prema pisanju Nacionala, navodno je, nakon što je maknula Titovu bistu s Pantovčaka, svog tadašnjeg savjetnika Matu Radeljića pitala: “Joj, Mate, jesmo li to trebali napraviti?”


Hoće li bista vratiti na stari postament na Pantovčaku kada ključeve preuzme Zoran Milanović, Nova TV je pitala SDP-ovog saborskog zastupnika Arsena Bauka. “Nije smetala predsjedniku Tuđmanu, predsjedniku Mesiću i predsjedniku Josipoviću, ne bi trebala smetati predsjedniku Milanoviću. Bio bih sretan da se vrati”, odgovorio je Bauk.

.

Vijesti

Od koronavirusa preminuo je muškarac star 46 godina, nije bio kronični bolesnik

Danas je Svjetski dan zdravlja, zahvaljujemo svim našim zdravstvenim djelatnicima na trudu, kazao je Vili Beroš.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata još 60 osoba zaraženih koronavirusom, a ukupno imamo 1282 zaraženih, objavio je na redovitoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite ministar zdravstva Vili Beroš.

Preminule su još dvije osobe, čime se broj umrlih popeo na 18. Preminula osoba iz Šibenika je 1929. godište, a preminula osoba iz Zagreba je 1974. godište.


“Osoba koja je preminula, mlađa osoba, nije imala značajne kronične probleme. To je ono što smo upozoravali. Nije pravilo da mlađi teško oboljevaju, ali ima izuzetaka i ljudi to trebaju shvatiti. Čuvajte se jer nije nitko imun na teški oblik bolesti”, kazala je Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “dr. Fran Mihaljević” u kojoj je 46-godišnjak preminu.

“Zahvaljujem svima koji se ponašaju odgovorno. Danas je Svjetski dan zdravlja, zahvaljujemo svim našim zdravstvenim djelatnicima na trudu. Jučer je došlo novih 9 respiratora”, kazao je Beroš.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP