Prati nas

Vijesti

Povratak otpisanog?

Bauk: ‘Bio bih sretan da Milanović vrati Tita na Pantovčak. Nije smetao ni Tuđmanu’

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

screenshot: Hina

Predsjednica na odlasku Kolinda Grabar-Kitarović još je u ožujku 2015. godine uklonila Titovu bistu iz predvorja Predsjedničkih dvora. Mramorna bista spakirana je i poslana na “manje vidljivo mjesto” – Muzej Hrvatskog zagorja. Time je pokazala smjer svoje politike, ispunila predizborno obećanje, ali i izazvala brojne kritike javnosti.

Prema pisanju Nacionala, navodno je, nakon što je maknula Titovu bistu s Pantovčaka, svog tadašnjeg savjetnika Matu Radeljića pitala: “Joj, Mate, jesmo li to trebali napraviti?”


Hoće li bista vratiti na stari postament na Pantovčaku kada ključeve preuzme Zoran Milanović, Nova TV je pitala SDP-ovog saborskog zastupnika Arsena Bauka. “Nije smetala predsjedniku Tuđmanu, predsjedniku Mesiću i predsjedniku Josipoviću, ne bi trebala smetati predsjedniku Milanoviću. Bio bih sretan da se vrati”, odgovorio je Bauk.

.

Vijesti

Nagli skok: 130 novih infekcija, novozaraženi su stari od 7 do 71 godine

Trenutno je prema podacima WHO-a 28 cjepiva u kliničkim fazama, a 132 su pred kliničkim fazama. Od ovih 28 u kliničkim fazama samo ih je šest u trećoj fazi.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

“U protekla 24 sata zabilježeno je 130 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 686 “, kazao je na konferenciji za medije ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak

“Trenutno nema bitnih novih žarišta. Karakteristika je da se ljudi vraćaju s godišnjih odmora i da imamo dosta mladih ljudi oboljelih od ove infekcije. Prosjek godina danas novozaraženih je 34 godine, radi se većim dijelom o mlađim osobama koje su u većinskom dijelu sudjelovali na različitim okupljanjima i različitim mjestima gdje se mladi zabavljaju”, istaknuo je Capak. Najmlađi među novozaraženima rođen je 2013. godine, a nasjtariji 1949. godine.


Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu Alemka Markotić rekla je da je trenutno prema podacima WHO-a 28 cjepiva u kliničkim fazama, a 132 su pred kliničkim fazama. Od ovih 28 u kliničkim fazama samo ih je šest u trećoj fazi, dva su iz Kine, a ostala iz drugih zemalja, uključujući Englesku i SAD, dodala je.

Crveno – oboljeli, zeleno – izliječeni (foto: koronavirus.hr)

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP