Prati nas

Vijesti

Napad svim sredstvima

DIP: Odmah prestanite uznemiravati građane telefonskim pozivima i porukama

ržavno izborno povjerenstvo osuđuje obraćanje biračima slanjem poruka kao i upućivanjem telefonskih poziva neprimjerenog sadržaja, jer se time dovodi do uznemiravanje birača, nedopušteno utječe na slobodu opredjeljenja birača, a u određenim slučajevima predstavlja i povredu njihove privatnosti.

Objavljeno

|

Referendum o 13. mirovini u Švicarskoj
foto: Arnaud Jaegers/Unsplash

Nakon pritužbi građana da ih se putem telefona pokušalo prevariti ili nagovoriti da ne izađu na izbore, oglasilo se i Državno izborno povjerenstvo.

“Svi sudionici izbora (kandidati, članovi njihovih stožera, simpatizeri i birači) dužni su pridržavati se opće prihvaćenih načela i standarda demokratskih izbora. Državno izborno povjerenstvo ističe da je tijekom promidžbe i samog izbornog postupka protivno općoj i izbornoj etici ometanje i sprečavanje potpunog i slobodnog izražavanja volje birača”, stoji u priopćenju.

Nadalje, Državno izborno povjerenstvo osuđuje obraćanje biračima slanjem poruka kao i upućivanjem telefonskih poziva neprimjerenog sadržaja, jer se time dovodi do uznemiravanje birača, nedopušteno utječe na slobodu opredjeljenja birača, a u određenim slučajevima predstavlja i povredu njihove privatnosti. Državno izborno povjerenstvo poziva da se odmah prestane sa opisanim ponašanjem te poduzima mjere kako bi se onemogućilo daljnje uznemiravanje građana.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.