Prati nas

Mozaik

Volkswagen I.D. Buzz

Hipi kombi se vratio, no ovaj put električni!

Legendarni Volkswagenov kombi u kojime putovalo na Woodstock vraća se na velika vrata! No sada je prilagođen modernom vremenu i posve je električan.

Objavljeno

|

foto: PR

Kad je Volkswagen po prvi puta na auto-showu u Detroitu 2017. predstavio svoj električni kombi kao koncept, nije rečeno hoće li se isti naći i u redovitoj prodaji. No s obzirom na sve veću popularnost električnih automobila, odlučili su ipak ovog ekološkog ljepotana omogućiti svim kupcima i to već 2022. godine.

Električni VW kombi kojem već sad svi tepaju da je nasljednik legendarnog VW hipi kombija iz šezdesetih, zove se I.D. Buzz i izgledom svakako podsjeća na slavnog pretka.

No ima i puno razlika: dok je originalni kombi imao 30 konjskih snaga, ovaj novi može se podičiti s 369 konjskih snaga, a s jednim punjenjem baterije može prijeći 300 kilometara. Inače 80 posto kapaciteta baterije napuni se za oko 30 minuta.

foto: PR

“Za mene je I.D. Buzz najljepši i najuzbudljivi električni automobil na tržištu”, rekao je direktor prodaje u Volkswagenu Herbert Diess. “Naš cilj je jasan: želimo napraviti najbolji i najpopularniji električni auto na svijetu. Ikonički auto električnog doba jednostavno mora biti Volkswagen!”

Inače, ovaj auto pokušat će povratiti reputacijeu Volkswagena narušenu aferom “dieselgate” kad je otkriveno da su inžinjeri njemačkog auto diva namjerno u vozila ugrađivali softver koji je  očitavao manju količinu emisija štetnih plinova.

foto: PR

Prvi model I.D. Buzz-a imat će tri reda sjedala koja će se moći pomicati u raznim smjerovima, tako da će se u kombiju doista moći prespavati pa i živjeti neko kraće vrijeme. U Volkswagenu se nadaju da će ovaj auto potaknuti neke nove hipije na uzbudljiva putovanja u novoj verziji legendarnog kombija.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.