Prati nas

Vijesti

Ekipa za pobjede?

Hrelja je bio na bini uz Milanovića, a s Bernardićem juriša na Banske dvore

Bernardić kaže kako će SDP sigurno voditi pobjednički blok na izbore te da je on, uz pomoć partnera, spreman preuzeti Banske dvore.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

screenshot: HTV

Malo komu je promaklo kako se je u pobjedničkoj noći Zorana Milanovića Silvano Hrelja, prvak Hrvatske stranke umirovljenika (HSU), jedini od SDP-ovih partnera popeo na pozornicu. Štoviše, nakon pobjedničkog dizanja ruku u ritmu “You’ve Got the Love” (Florence + The Machine) pomogao je izabranom predsjedniku i budućoj prvoj dami sići s pozornice.

Po svemu sudeći, suradnja SDP-a i HSU-a ide stabilno dalje prema parlamentarnim izborima. Naime, Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, objavio u emisiji Hrvatskog radija “Oporbeni zarez” da je priprema počela. Kaže, kreće u borbu za premijersko mjesto. “Prošli tjedan smo oformili stožer za izbore. Imenovali koordinatore izbornih jedinica. Žene će kao i uvijek imati svoje zasluženo mjesto u SDP-u. Ponosan sam na naš novi statut koji smo donijeli prije dvije godine gdje smo osigurali puni rodni paritet na listama SDP-a. Pola žena, pola muškaraca, tako ja vidim politiku”, dodaje Bernardić.


Bernardić kaže kako će SDP sigurno voditi pobjednički blok na izbore. “Mi smo formirali antikorupcijski savez, kao jednu platformu borbe protiv korupcije. Okupili smo HSS, HSU, Snagu i nastavit ćemo pregovore s ostalim strankama s kojim dijelimo svjetonazor. Antikorupcija je dobra podloga za buduće koalicije, ali razgovarat ćemo i s ostalima koji nisu ušli u antikorupcijski savez. Svi oni koji su na ovaj ili onaj način napustili SDP, izabrali su svoj put”, dodaje Bernardić. Predsjednik SDP-a ističe kako velika koalicija SDP-a i HDZ-a ne dolazi u obzir.

Davor Bernardić (foto: Siniša Bogdanić)

.

Vijesti

Današnjim potpisivanjem s radom počinje novo Nacionalno vijeće za umirovljenike

Uz predsjednika Vlade bit će ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Premijer Andrej Plenković potpisat će danas Sporazum o osnivanju Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe s predsjednicom Matice umirovljenika Hrvatske Višnjom Fortunom i predsjednicom Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasnom A. Petrović.

Sporazumom se osniva Nacionalno vijeće za umirovljenike i starije osobe, kao savjetodavno tijelo Vlade koje o pitanjima iz područja mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, socijalne politike i zaštite starijih osoba donosi zaključke i mišljenja Vladi, u duhu partnerstva i suradnje.


Uz predsjednika Vlade bit će ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP