Prati nas

Vijesti

Želi raditi za Hrvatsku

Kolinda je potvrdila: Imam puno ponuda, ali zatražit ću Ured bivšeg predsjednika RH

Podsjetimo, Ivo Josipović se nakon isteka mandata vratio poslu profesora na Pravnom fakultetu u Zagrebu.

Objavljeno

|

Kolinda Grabar-Kitarović (screenshot: HTV)

Još uvijek aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nakon što preda mandat Zoranu Milanoviću neće nestati s političke scene. Nagađalo se da bi mogla čak pokušati osvojiti vrh HDZ-a, no danas je objavila sasma drugačiju nakanu. Naime, kako je izjavila u Izraelu, zatražit će od države da joj osigura Ured bivšeg predsjednika, pravo koje je svojevremeno koristio i Stjepan Mesić.

“Fizički sam umorna nakon pet godina rada. Želim se odmoriti prvo. Imam toliko ponuda već, ali sigurno ću raditi na promidžbi Hrvatske. Neću se petljati u rad predsjednika Zorana Milanovića. Mislila sam da neću zatražiti Ured, ali ako se sa svim tim mislim baviti, trebam imati neku bazu”, kazala je Grabar-Kitarović najavljujući da će se iz novog Ureda nastaviti baviti brendiranjem Hrvatske, borbom protiv zlostavljanja (ne samo u obitelji) te zaštitom okoliša i Jadrana. Nakon prestanka obnašanja dužnosti predjednica ima pet godina pravo na ured, na dva državna službenika, osobnog vozača i službeno osobno vozilo.  

Podsjetimo, Vlada je 2015. godine izvijestila da je Mesić u pet godina stolovanja u vili u Grškovićevoj na uredski materijal potrošio gotovo 134.000, a na promidžbu 127.000 kuna. Telefon, pošta i prijevoz stajali su više od pola milijuna kuna porezne obveznike. U tom trenutku na ukupno funkcioniranje ureda potrošeno je 3,9 milijuna kuna. Mesić je Grškovićevu napustio 2017. godine nakon što se na njega počeo retroaktivno primjenjivati novi zakon koji je ovo pravo ograničio na pet godina. Ustavni sud nije uvažio njegov zahtjev za pokretanjem ocjene ustavnosti te odluke.

S druge strane, Ivo Josipović se nakon isteka mandata vratio poslu profesora na Pravnom fakultetu u Zagrebu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.