Prati nas

Vijesti

Jezivo

Kujundžićevi rođaci zlostavljali su novinarku, tvrdi Slobodna. Je li to dovoljno za ministrovu smjenu?

Ministar zdravstva Milan Kujundžić sve dublje tone u nekretninskoj aferi, no gore od svega je jučerašnji napad na novinarku Slobodne Dalmacije pred njegovom kućom nedaleko Imotskog.

Objavljeno

|

foto: Slobodna Dalmacija/Vlada RH

Novinarka Slobodne Dalmacije, Andrea Topić, napadnuta je kod Imotskog dok je snimala tamošnju kuću ministra zdravstva, Milana Kujundžića, a policija je uhitila četiri muškarca. Video koji je kolegica snimila zatočena u svom automobilu izuzetno je mučan za gledanje.

“Jučer oko 11 sati u Ivanbegovini četiri muškarca su verbalno napala žensku osobu, a nakon toga okružile osobno vozilo u koje je ušla kako bi se od njih sklonila. Dok se osoba nalazila u vozilu, pokušavajući krenuti vozilom s mjesta događaja, muškarci su joj zapriječili odlazak i tom prilikom oštetili vozilo. Policijski službenici su po zaprimljenoj dojavi izišli na teren, uhitili četiri osobe u dobi od 42, 43, 66 i 68 godina. Nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon čega će danas protiv njih biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode i oštećenja tuđe stvari”, objavila je PU splitsko-dalmatinska.

Pogledajte video.

Video: Napad na novinarku Slobodne Dalamacije

“Ma laže nismo mi ništa, ona je tu došla a mi smo je samo pitali – Oprostite, gospođice, možemo li vam mi kako pomoći?” uvjeravali su ministrovi ljudi policiju. “Ma kakvo auto, ma kakvo naguravanje, oduzimanje slobode. Sve su negirali. Unatoč snimci. Unatoč tome što su vidjeli i znali da ih snimam. Unatoč tome što su znali da ću snimku nedvojbeno dati policiji. Zašto? Očito imaju dobrog Gazdu. Očito se nemaju razloga bojati. Ikoga”, napisala je Topić koja kaže da ih je prepoznala kao ministrove rođake.

Kolegica Topić je na terenu s javne površine na radnom zadatku snimala ministrovu kuću koja prema imovinskoj kartici ima ravno 100 kvadrata i nikakvu okućnicu. Riječ je o dvoetažnoj luksuznoj vili. Obloženoj finim kamenom i s prostranim dvorišnim bazenom. S njegovanim travnjakom, kovanom ogradom, modernim prozorima. Do nje se gradi još jedna fina nekretnina, navodi Slobodna.

Video: Kujundžićevi rođaci napadaju kolegicu Andreu Topić

U zemljišnim knjigama, pak, piše da je kuća velika 184 kvadrata. Parcela na kojoj se nalazi, također ministrova, broji 1.016 kvadrata. Drugim riječima, piše Slobodna, Milan Kujundžić, uz sve ostale nekretninske afere u imovinskoj kartici zaboravio je spomenuti nemalo vlaško zemljište, dok je za kuću naveo skoro upola manju kvadraturu. Napisao je, također, da je njena vrijednost tek mizernih 533 eura po kvadratu. Manje od uobičajene građevinske cijene rohbaua.

Premijeru, vidite li problem?

Hrvatsko novinarsko društvo osuđuje jedan ovako odvratan napad na kolegicu Andreu Topić, rekao je predsjednik HND-a Hrvoje Zovko za portal HRT-a.

“Ovo je još samo jedan dokaz u kakvom ozračju rade naši kolege i kolegice. U ozračju da su novinari krivi za sve. I sve se ovo događa u zemlji članici EU, koja predsjeda tom istom Unijom. Postavljamo pitanje premijeru Andreju Plenkoviću smatra li i dalje da nema problema s medijima i novinarima u Hrvatskoj. Tražimo osudu ovakvog napada i sankcioniranje onih koji su za to odgovorni”, kaže Zovko.

Kujundžić: “Možda su posumnjali da je provalnica?”

“Nastavno na napise u medijima o incidentu koji se dogodio pored moje kuće u rodnom selu Ivanbegovina kod Imotskog, molim da se javnost izvijesti kako su radnici koji su radili kod susjeda napravili incident s novinarkom Slobodne Dalmacije”, napisao je u priopćenju ministar zdravstva.

“Ako je sve što se navodi točno, najstrože osuđujem takve postupke i ovim putem pohvaljujem policiju u Imotskom koja je primjereno reagirala. Naglašavam kako ipak treba pričekati službeno izvješće policije. Ne opravdavajući radnike, napominjem da mi je u kuću u Ivanbegovini dosad provaljivano tri puta, što je policija istraživala, a u ovom slučaju je možda kod radnika pobudilo sumnju da se opet događa provala.”

“Navode novinarke da su mene spomenuti radnici kontaktirali telefonski niječem, što se uostalom lako može i provjeriti po zabilježenim telefonskim pozivima. U vrijeme incidenta bio sam na sjednici Vlade i nisam ni s kim razgovarao”, poručio je ministar.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.