Prati nas

Vijesti

1.147.240,00 kuna

Majka i sin prevarom uzeli obiteljsku braniteljsku mirovinu pa odselili u SAD

Obzirom da se osumnjičeni nalaze u SAD-u, te su trenutno nedostupni policiji, za njima je raspisana potraga.

Objavljeno

|

foto: Sharon McCutcheon/Unsplash

47-godišnja žena s područja Dubrovnika osumnjičena je da je nezakonito isposlovala obiteljsku braniteljsku mirovinu za sebe i sina. Tereti ju se za davanje lažnog iskaza, krivotvorenje isprava i prijevaru.

“Sumnjiči se da je, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi za sebe i svog 28-godišnjeg sina, prilikom podnošenja zahtjeva za priznavanje prava na obiteljsku invalidninu kao članu obitelji smrtno stradalog hrvatskog branitelja, dala lažan iskaz o svom bračnom statusu, čime je dovela u zabludu djelatnike Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i djelatnike Ureda državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koji su joj priznali pravo na obiteljsku invalidninu i mirovinu kao sukorisnicima”, stoji u priopćenju.

Također se sumnjiči da je od trenutka podnošenja zahtjeva, odnosno od 2012. g., kontinuirano dostavljala krivotvorene potvrde o redovnom školovanju svog sina u SAD-u. Temeljem svega navedenog, isplaćen im je novčani iznos od preko milijun kuna, odnosno 1.147.240,00 kuna.

Osim 47-godišnjakinje, kazneno je prijavljen i njen 28-godišnji sin i to zbog kaznenog djela prijevare. Obzirom da se osumnjičeni nalaze u SAD-u, te su trenutno nedostupni policiji, za njima je raspisana potraga.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.