Prati nas

Vijesti

Raste broj zaraženih

U Njemačkoj je zatvoreno sjedište tvrtke čiji su radnici zaraženi koronavirusom

Muškarac koji je prvi obolio u Njemačkoj zarazio se 21. siječnja tijekom poslovnog treninga s kolegicom iz Kine. Ta žena je, kako se izvještava, 23. siječnja odletjela u Kinu, a 27. siječnja tvrtka je obaviještena da je ona oboljela.

Objavljeno

|

Kako se obraniti od koronavirusa?
foto: Free To Use Sounds/Unsplash

Poslije prvog slučaja zaraze koronavirusom u Bavarskoj, potvrđena su još tri slučaja. Svih troje su povezani s prvim zabilježenim slučajem nove plućne bolesti u Njemačkoj, izjavio je glasnogovornik bavarskog Ministarstva zdravstva u Münchenu, javlja Deutsche Welle.

Tri novooboljela pacijenta također su zaposleni u tvrtci “Webasto” iz okruga Starnberg, gdje radi i prva zaražena osoba. “Troje novih pacijenata također je primljeno u minhensku kliniku Schwabing, gdje se nalaze u izolaciji i pod medicinskim nadzorom”, priopćilo je Ministarstvo. “Još nekoliko osoba koje su s njima bile u kontaktu trenutno je na promatranju.”

“Broj zaraženih može se još povećati”, izjavio je Martin Koch, šef Specijalnog odjela za infektologiju bavarskog Državnog zavoda za zdravlje i sigurnost hrane.

Automobilski dobavljač “Webasto” najavio je da će sjedište tvrtke u Gautingu, u Gornjoj Bavarskoj, do nedjelje biti zatvoreno. Zaposlenima je do tada zabranjeno putovati i po Njemačkoj i izvan nje. Istovremeno, zabrana za putovanja u Kinu važi dva tjedna.

Svih četvero zaraženih koronavirusom rade u sjedištu tvrtke koja ukupno zapošljava oko tisuću ljudi. Tvrtka je u bliskom kontaktu s vlastima i odluke donosi na osnovi preporuka instituta “Robert Koch”.

Muškarac koji je prvi obolio u Njemačkoj zarazio se 21. siječnja tijekom poslovnog treninga s kolegicom iz Kine. Ta žena je, kako se izvještava, 23. siječnja odletjela u Kinu, a 27. siječnja tvrtka je obaviještena da je ona oboljela.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.