Prati nas

Vijesti

Strava u Zagorju

U požaru obiteljskog staračkog doma u Zagorju poginulo je šest osoba, istraga traje

Pored doma u dvorištu se nalazio drveni objekt, u kojem su po svemu sudeći, bili smješteni i štićenici doma. Objekt je u potpunosti izgorio.

Objavljeno

|

screenshot: Zagorje.com

Policijska uprava krapinsko-zagorska potvrdila je da je u požaru u Domu za starije i nemoćne osobe u Dolinskoj ulici 22 u Andraševcu poginulo šest osoba. Vatru je gasilo 26 vatrogasaca sa pet vozila.

“Dobili smo dojavu oko 5:23 o požaru staračkog doma ‘Zelena oaza’. Vatrogasci su otišli na intervenciju. Stigli su u 5:40. Zatekli smo razbuktalu vatru i nije bila moguća evakuacija štićenika doma. Požar je lokaliziran oko 6:10. U tijeku je akcija raščišćavanja kako bi požarištu mogli pristupiti policijski službenici i napraviti očevid”, kazao je Večernjem listu Dražen Sinković, zapovjednik zagorske javne vatrogasne postaje.

Prema pisanju portala Zagorje.com, pored doma u dvorištu se nalazio drveni objekt, u kojem su po svemu sudeći, bili smješteni i štićenici doma. Objekt je u potpunosti izgorio.

Ovaj obiteljski dom nudi smještaj za pokretne, polupokretne i nepokretne osobe u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Kapacitet doma je, prema javno dostupnim podacima, 20 osoba.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.