Prati nas

Vijesti

Odgojna mjera

Baka (71) iz Sinja organizirala otmicu unuke pa kaže: “Opet bih to napravila”

U stan su, maskirane fantomkama, upale tri osobe, dva muškarca te jedna žena, koji su prestrašene djevojke ukrcali u kombi, vezali im ruke te ih odveli do kamenoloma između Dugopolja i Dicma.

Objavljeno

|

Ilustracija (foto: Roman Carey/Pexels)

Baka (71) koja je htjela svoju unuku naučiti životnu lekciju i sudjelovala je u njenoj otmici, otkrila je zašto je to učinila. Također, rekla je kako bi to opet ponovila, javlja Dalmaciju danas.

U pitanju je 71-godišnja baka iz Obrovca Sinjskog, koja je bila do te mjere zabrinuta za 19-godišnju unuku da je morala nešto poduzeti. Prema njenim riječima, unuka joj je upala u loše društvo iz kojeg je nije znala izvući drugačije: “Nikome nisam napravila, nikakvo zlo, cijeli život pa tako ni sada, hvala Bogu! Opet bih napravila, pokušala spasiti unuku od te ekipe, ali ne na ovaj način. Želim samo reći da je policija profesionalno obavila svoj posao, svaka im čast.”

“A ne znam ništa o toj policajki koja je sudjelovala u svemu, samo sam se požalila prijateljici kako je mala zapala u loše društvo, kako se svašta događa u stanu u Splitu, te da treba nešto poduzeti”, rekla je gospođa za Dalmaciju danas

Roditelji 19-godišnje djevojke su u Njemačkoj, a do prije koji mjesec unuka je išla u privatnu školu te je našla i posao. Prema policijskoj prijavi, otmica se dogodila u noći na 1. veljače, u prvim satima subote. Unuka je unajmila stan na Mejama, s 20-godišnjakinjom, pa su tu večer imale zabavu.

Došla je još jedna 20-godišnjakinja te 31-godišnjakinja koja im je iznajmila stan. Prema planu kojeg su skovale baka te njena prijateljica, trebalo je unuku dobro prestrašiti. Tako su u stan, maskirane fantomkama, upale tri osobe, dva muškarca te jedna žena, koji su prestrašene djevojke ukrcali u kombi, vezali im ruke te ih odveli do kamenoloma između Dugopolja i Dicma. Plan se izjalovio te je protiv bake pokrenut kazneni postupak.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.