Prati nas

Vijesti

20 kuna

Bjelovarka (71) je i ranije krala hranu, gradonačelnik kaže da u Bjelovaru nema gladnih

Za krađu hrane 71-godišnja žena morat će odgovarati samo ako je odluči tužiti trgovački lanac.

Objavljeno

|

Ilustracija (foto: freestocks-photos/Pixabay)

Bjelovarska umirovljenica radi koje se Hrvatska digla na noge i ranije je krala hranu u međunarodnom trgovačkom lancu. Doznao je to RTL koji navodi da je ranije ukrala i hranu za mačke te sredstvo za higijenu. Podsjetimo, uhvaćena je prije tri dana sa štrucom kruha, jogurtom i par voćki koje je iz dućana pokušala iznijeti u torbi. Vrijednost robe bila je dvadesetak kuna. No prema policijskom izvješću, primijetio ju je zaštitar i na mjesto “zločina” pozvao policajce koji su je pretresli i uzeli joj podatke.

“Odgovorno tvrdim da u Bjelovaru ne može biti gladnih! Imamo pučku kuhinju koju grad sufinancira s 300.000 kuna godišnje. Pa i ova gospođa, ako je uistinu u problemu, može potražiti pomoć u mom uredu”, kaže gradonačelnik Dario Hrebak za RTL.

Za krađu hrane 71-godišnja baka morat će odgovarati samo ako je odluči tužiti trgovački lanac. “Policijski službenici  u ovom slučaju bili su dužni izaći na mjesto događaja i utvrditi identitet ove gospođe. S tim da mogu napomenuti da u trenutku dojave policijski službenici ne znaju tko je i što je ukrao. Mi smo dužni tražitelju intervencije ustupiti podatke o identitetu oko eventualne privatne tužbe'”, objasnila je bjelovarska policijska službenica za odnose s javnošću Maja Barbir Grubić.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.