Prati nas

Vijesti

20 kuna

Bjelovarka (71) je i ranije krala hranu, gradonačelnik kaže da u Bjelovaru nema gladnih

Za krađu hrane 71-godišnja žena morat će odgovarati samo ako je odluči tužiti trgovački lanac.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Ilustracija (foto: freestocks-photos/Pixabay)

Bjelovarska umirovljenica radi koje se Hrvatska digla na noge i ranije je krala hranu u međunarodnom trgovačkom lancu. Doznao je to RTL koji navodi da je ranije ukrala i hranu za mačke te sredstvo za higijenu. Podsjetimo, uhvaćena je prije tri dana sa štrucom kruha, jogurtom i par voćki koje je iz dućana pokušala iznijeti u torbi. Vrijednost robe bila je dvadesetak kuna. No prema policijskom izvješću, primijetio ju je zaštitar i na mjesto “zločina” pozvao policajce koji su je pretresli i uzeli joj podatke.

“Odgovorno tvrdim da u Bjelovaru ne može biti gladnih! Imamo pučku kuhinju koju grad sufinancira s 300.000 kuna godišnje. Pa i ova gospođa, ako je uistinu u problemu, može potražiti pomoć u mom uredu”, kaže gradonačelnik Dario Hrebak za RTL.


Za krađu hrane 71-godišnja baka morat će odgovarati samo ako je odluči tužiti trgovački lanac. “Policijski službenici  u ovom slučaju bili su dužni izaći na mjesto događaja i utvrditi identitet ove gospođe. S tim da mogu napomenuti da u trenutku dojave policijski službenici ne znaju tko je i što je ukrao. Mi smo dužni tražitelju intervencije ustupiti podatke o identitetu oko eventualne privatne tužbe'”, objasnila je bjelovarska policijska službenica za odnose s javnošću Maja Barbir Grubić.

.

Vijesti

Beroš: ‘Nova žrtva koronavirusa je je muškarac srednje životne dobi bez ranijih bolesti’

Naši rezultati su dobri. Linija je linearna, ali nema mjesta za opuštanje. Ako želimo da sve ovo traje kraće, moramo se pridržavati mjera koje izriče Stožer, zaključio je Beroš.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Ministar zdravlja Vili Beroš na tiskovnoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite objavio je da je u protekla 24 sata u Hrvatskoj registrirano 40 novih infekcija koronavirusom. Broj zaraženih popeo se na 1.222. Do sada je obavljeno 11.464 testiranja.

“Nažalost, imamo jednog preminulog bolesnika u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu. Riječ je o muškarcu srednje životne dobi koji ranije nije bio bolestan. 36 bolesnika je na respiratorima, a hospitaliziranih 372. Oporavilo se 130 osoba”, kazao je Beroš.


Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić rekla je, govoreći o osobi koja je preminula, da i mlađe osobe i one srednje dobi, čak i zdrave, mogu u određenim situacijama razviti težak klinički oblik te završiti na respiratoru, pa čak i sa smrtnim ishodom.

“To treba imati na pameti. Dakle, svi oni mlađe i srednje životne dobi moraju čuvati sebe, na prvom mjestu odgovornim ponašanjem, a onda i sve oko sebe. Dakle, nije nitko izuzet. Ono što je u statistici češće, nije sto posto”, rekla je Markotić.

“U ovoj epidemiji ne spašavamo sami sebe, već spašavamo druge. Tu je bit ove solidarnosti. Naši rezultati su dobri. Linija je linearna, ali nema mjesta za opuštanje. Ako želimo da sve ovo traje kraće, moramo se pridržavati mjera koje izriče Stožer”, zaključio je Beroš.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP