Prati nas

Vijesti

20 kuna

Bjelovarska umirovljenica (71) ukrala je kruh, na mjesto ‘zločina’ stigla je i policija

U torbi je imala kruh, pola litre jogurta te banane i jabuke. Sve je vrijedilo dvadesetak kuna.

Objavljeno

|

Hrvtski umirovljenici kopaju po kontejneru
foto: BigStock

Bjelovarska umirovljenica (71) uhvaćena je jučer u krađi hrane u, za sada, neimenovanom trgovačkom lancu. Manju količinu živežnih namirnica stavila je u torbu pa je na blagajnu došla s nekim jeftinim artiklom. Policija je objavila ovu vijest uz navod kako ju je u nečasnoj radnji opazio zaštitar.

Utvrđeno je da je u torbi imala kruh, pola litre jogurta te banane i jabuke. Sve je vrijedilo dvadesetak kuna. Nakon što ju je pretresao i oduzeo ukradenu robu, zaštitar je pozvao policiju. Policija je objavila da neće pokrenuti postupak protiv gospođe, a nije poznato ni hoće li to učiniti oštećeni trgovački lanac iz Hebrangove ulice u Bjelovaru.

Brojni komentatori na društvenim mrežama gotovo jednoglasno tvrde kako trgovački lanac nije trebao zvati plavce, jer se gotovo sigurno radi o osobi koja krade iz teške potrebe. “Kladim se da isti taj centar na dan baci 10 kila kruha i 10 litara jogurta kojem je istekao rok trajanja”, stoji u jednom komentaru dok drugi kaže: “Ono što bi iznijela, platilo bi osoblje te smjene kroz smanjenje plaće na kraju mjeseca. Što bi bilo kad bi svaki tako ‘lapio’ i otišao? Ali, sve se to moglo izvesti puno diskretnije iz obzira prema toj ženi.” Mnogi žele znati o kojem se točno trgovačkom lancu radi te poručuju da će, kada saznaju, gospođi “otvoriti račun” za kruh i mlijeko.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.