Prati nas

Vijesti

Treća sreća

Branimir Bunjac osniva Treću opciju; i on najavljuje veće mirovine

Nakon što se Živi zid raspao u sukobu oko europarlamentarnog mandata, Bunjac je izašao iz stranke i pridružio se Ivanu Pernaru. U siječnju je napustio Stranku Ivana Pernara.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Branimir Bunjac i Ivan Pernar (screenshot: Youtube)

Nekadašnji član Živog zida Branimir Bunjac objavio je na Facebooku plan o osnivanju političke platforme pod imenom Treća opcija. Njome želi osvojiti mandat na parlamentarnim izborima. Kaže, nije riječ o stranci, a program će temeljiti na reformama.

“Zajedno sa nekolicinom vrijednih i pouzdanih kolega i aktivista odlučio sam osnovati političku platformu za nadolazeće parlamentarne izbore. Platforma će se zvati Treća opcija i neće biti nova politička stranka, već će sve biti na dobrovoljnoj bazi, bez formalnih obaveza. Cilj nam je djelovati na nacionalnoj razini i prema mogućnostima izići na izbore u svim izbornim jedinicama”, piše Bunjac.


“Naš program bit će utemeljen na reformama koje su u ovom trenutku ključne za hrvatski narod – značajno veće plaće i mirovine, prije svega za one s malim primanjima, potom uništenje korupcije i stvaranje efikasnog pravosuđa. Ovim putem pozivamo sve neovisne, hrabre, aktivne, svjesne i predane pojedince da nam se pridruže. Krećemo od nule, idemo do pobjede!” kaže ovaj bivši zastupnik koji je izašao iz Sabora u lipnju prošle godine kako bi se na to mjesto vratila Vladimira Palfi Sinčić.

Podsjetimo, nakon što se Živi zid raspao u sukobu oko europarlamentarnog mandata, Bunjac je izašao iz stranke i pridružio se Ivanu Pernaru. U siječnju je napustio Stranku Ivana Pernara. “Jednostavnim rječnikom rečeno, to nije smjer kojim želim ići u politici. Ne mislim o Ivanu Pernaru ništa loše, štoviše mislim da je on dobar čovjek, ali nas dvojica se definitivno ne razumijemo oko metoda, načina i ciljeva kako izgraditi snažnu oporbenu stranku s perspektivom dolaska na vlast”, napisao je tada.

.

Vijesti

Beroš: ‘Nova žrtva koronavirusa je je muškarac srednje životne dobi bez ranijih bolesti’

Naši rezultati su dobri. Linija je linearna, ali nema mjesta za opuštanje. Ako želimo da sve ovo traje kraće, moramo se pridržavati mjera koje izriče Stožer, zaključio je Beroš.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Ministar zdravlja Vili Beroš na tiskovnoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite objavio je da je u protekla 24 sata u Hrvatskoj registrirano 40 novih infekcija koronavirusom. Broj zaraženih popeo se na 1.222. Do sada je obavljeno 11.464 testiranja.

“Nažalost, imamo jednog preminulog bolesnika u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu. Riječ je o muškarcu srednje životne dobi koji ranije nije bio bolestan. 36 bolesnika je na respiratorima, a hospitaliziranih 372. Oporavilo se 130 osoba”, kazao je Beroš.


Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić rekla je, govoreći o osobi koja je preminula, da i mlađe osobe i one srednje dobi, čak i zdrave, mogu u određenim situacijama razviti težak klinički oblik te završiti na respiratoru, pa čak i sa smrtnim ishodom.

“To treba imati na pameti. Dakle, svi oni mlađe i srednje životne dobi moraju čuvati sebe, na prvom mjestu odgovornim ponašanjem, a onda i sve oko sebe. Dakle, nije nitko izuzet. Ono što je u statistici češće, nije sto posto”, rekla je Markotić.

“U ovoj epidemiji ne spašavamo sami sebe, već spašavamo druge. Tu je bit ove solidarnosti. Naši rezultati su dobri. Linija je linearna, ali nema mjesta za opuštanje. Ako želimo da sve ovo traje kraće, moramo se pridržavati mjera koje izriče Stožer”, zaključio je Beroš.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP