Prati nas

Vijesti

Treća sreća

Branimir Bunjac osniva Treću opciju; i on najavljuje veće mirovine

Nakon što se Živi zid raspao u sukobu oko europarlamentarnog mandata, Bunjac je izašao iz stranke i pridružio se Ivanu Pernaru. U siječnju je napustio Stranku Ivana Pernara.

Objavljeno

|

Branimir Bunjac i Ivan Pernar (screenshot: Youtube)

Nekadašnji član Živog zida Branimir Bunjac objavio je na Facebooku plan o osnivanju političke platforme pod imenom Treća opcija. Njome želi osvojiti mandat na parlamentarnim izborima. Kaže, nije riječ o stranci, a program će temeljiti na reformama.

“Zajedno sa nekolicinom vrijednih i pouzdanih kolega i aktivista odlučio sam osnovati političku platformu za nadolazeće parlamentarne izbore. Platforma će se zvati Treća opcija i neće biti nova politička stranka, već će sve biti na dobrovoljnoj bazi, bez formalnih obaveza. Cilj nam je djelovati na nacionalnoj razini i prema mogućnostima izići na izbore u svim izbornim jedinicama”, piše Bunjac.

“Naš program bit će utemeljen na reformama koje su u ovom trenutku ključne za hrvatski narod – značajno veće plaće i mirovine, prije svega za one s malim primanjima, potom uništenje korupcije i stvaranje efikasnog pravosuđa. Ovim putem pozivamo sve neovisne, hrabre, aktivne, svjesne i predane pojedince da nam se pridruže. Krećemo od nule, idemo do pobjede!” kaže ovaj bivši zastupnik koji je izašao iz Sabora u lipnju prošle godine kako bi se na to mjesto vratila Vladimira Palfi Sinčić.

Podsjetimo, nakon što se Živi zid raspao u sukobu oko europarlamentarnog mandata, Bunjac je izašao iz stranke i pridružio se Ivanu Pernaru. U siječnju je napustio Stranku Ivana Pernara. “Jednostavnim rječnikom rečeno, to nije smjer kojim želim ići u politici. Ne mislim o Ivanu Pernaru ništa loše, štoviše mislim da je on dobar čovjek, ali nas dvojica se definitivno ne razumijemo oko metoda, načina i ciljeva kako izgraditi snažnu oporbenu stranku s perspektivom dolaska na vlast”, napisao je tada.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.