Prati nas

Vijesti

Treća sreća

Branimir Bunjac osniva Treću opciju; i on najavljuje veće mirovine

Nakon što se Živi zid raspao u sukobu oko europarlamentarnog mandata, Bunjac je izašao iz stranke i pridružio se Ivanu Pernaru. U siječnju je napustio Stranku Ivana Pernara.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Branimir Bunjac i Ivan Pernar (screenshot: Youtube)

Nekadašnji član Živog zida Branimir Bunjac objavio je na Facebooku plan o osnivanju političke platforme pod imenom Treća opcija. Njome želi osvojiti mandat na parlamentarnim izborima. Kaže, nije riječ o stranci, a program će temeljiti na reformama.

“Zajedno sa nekolicinom vrijednih i pouzdanih kolega i aktivista odlučio sam osnovati političku platformu za nadolazeće parlamentarne izbore. Platforma će se zvati Treća opcija i neće biti nova politička stranka, već će sve biti na dobrovoljnoj bazi, bez formalnih obaveza. Cilj nam je djelovati na nacionalnoj razini i prema mogućnostima izići na izbore u svim izbornim jedinicama”, piše Bunjac.


“Naš program bit će utemeljen na reformama koje su u ovom trenutku ključne za hrvatski narod – značajno veće plaće i mirovine, prije svega za one s malim primanjima, potom uništenje korupcije i stvaranje efikasnog pravosuđa. Ovim putem pozivamo sve neovisne, hrabre, aktivne, svjesne i predane pojedince da nam se pridruže. Krećemo od nule, idemo do pobjede!” kaže ovaj bivši zastupnik koji je izašao iz Sabora u lipnju prošle godine kako bi se na to mjesto vratila Vladimira Palfi Sinčić.

Podsjetimo, nakon što se Živi zid raspao u sukobu oko europarlamentarnog mandata, Bunjac je izašao iz stranke i pridružio se Ivanu Pernaru. U siječnju je napustio Stranku Ivana Pernara. “Jednostavnim rječnikom rečeno, to nije smjer kojim želim ići u politici. Ne mislim o Ivanu Pernaru ništa loše, štoviše mislim da je on dobar čovjek, ali nas dvojica se definitivno ne razumijemo oko metoda, načina i ciljeva kako izgraditi snažnu oporbenu stranku s perspektivom dolaska na vlast”, napisao je tada.

.

Vijesti

SPAR i Jutarnji dijele besplatne maske

Prethodnih tjedana SPAR Hrvatska je nabavio više od 2 milijuna komada maski, dok će ih Jutarnji podijeliti 40 tisuća.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

SPAR Hrvatska je odlučio svojim kupcima, na ulazu u trgovine, dijeliti besplatne zaštitne maske. “Na taj način SPAR kupcima omogućuje da lakše slijede preporuke Nacionalnog stožera”, stoji u priopćenju.

Prethodnih tjedana SPAR Hrvatska je nabavio više od 2 milijuna komada maski, kako bi osigurao adekvatne količine.


Dodatno, SPAR Hrvatska je ponovno u svim trgovinama vratio rad u dva tima kako bi se izbjegli bliski kontakti među timovima trgovaca. Cijelo vrijeme se mjerila temperatura trgovaca prije početka smjene. Isto tako tamo gdje nema mogućnosti staviti pleksiglas zaštitu SPAR-ovi trgovci imaju na raspolaganju zaštitne vizire.

I Jutarnji list dijeli maske

I dnevnik Jutarnji list odlučio je pomoći građanima na isti način.  Sutra (14. srpnja) će uz kupljeni primjerak novine čitateljima darovati kiruršku troslojnu masku. “Prva hrvatska jednokratna zaštitna maska izrađena je od najkvalitetnijih materijala i dobitnik je najviših certifikata u laboratorijima Europske unije”, navodi Jutarnji koji će darovati čak 40.000 maski.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP