Prati nas

Show

A Oscara je dobio...

Dodijeljene nagrade Američke akademije u jednoj neočekivanoj i povijesnoj večeri

Završila je najvažnija, najglamuroznija i najiščekivanija večer u svijetu filma – dodjela Oscara. Ova je večer bila po mnogočemu posebna, najprije po tome što je nagradu za najbolji strani i za najbolji film općenito osvojio film neengleskog govornog područja, južnokorejski “Parazit”,

Objavljeno

|

Bong Joon Ho (screenshot: Youtube)

Završila je najuzbudljivija večer u filmskom svijetu – dodjela nagrada Američke filmske akademije ili popularni Oscari, a večer je po mnogočemu bila povijesna.

Kao prvo, nagradu za najbolji film odnio je južnokorejski film “Parazit” čime je ušao u povijest kao prvi film neengleskog govornog područja koji je osvojio Oscara za najbolji strani film i za najbolji film općenito.

Redatelj “Parazita”, Bong Joon Ho, nagrađen i Oscarom za najboljeg redatelja, svima se zahvalio i kazao, pola u šali a pola za ozbiljno, da će “sada piti do jutra”.

“Nisam očekivao da ću pobijediti”, rekao je Bong. “Najradije bih uzeo motornu pilu, prepilio ovog Oscara na pet dijelova i podijelio ga s vama”, rekao je Bong na što je publika u dvorani ustala i pozdravila ga pljeskom.

Joaquin Phoenix nagrađen je za najbolju mušku, a Renee Zellweger za najbolju žensku glavnu ulogu. Prilikom preuzimanja nagrade za rad u filmu “Joker”, Phoenix je rekao da je jedna od dobrih stvari ta što mu silna popularnost omogućuje da svoj glas da onima koji glasa nemaju te još jednom istaknuo kako je industrijska proizvodnja životinja za meso nehumana i krajnje neetična. “Mislimo da imamo pravo umjetno oploditi kravu i onda joj oteti mlado, unatoč boli koju to izaziva”, kazao je Phoenix.

Rennee Zellweger Oscara je osvojila za ulogu slavne glumice Judy Garland u filmu “Judy”. Podsjetila je da Judy Garland nikada nije osvojila ovu prestižnu nagradu te da ovu nagradu smatra produžetkom njezine ostavštine.

Spomenimo i kako je Oscara za najbolju mušku sporednu ulogu dobio Brad Pitt za ulogu u filmu “Bilo jednom u Hollywoodu”, a najboljom sporednom glumicom proglašena je Laura Dern za svoj rad u filmu “Priča o braku”.

Prije uručivanja nagrada u glavnim kategorijama, Američka akademija prisjetila se i velikana filmske umjetnosti preminulih prošle godine, među kojima i filmskog producenta i dvostrukog oskarovca Branka Lustiga.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.