Prati nas

Vijesti

Velika imovina

Doživotno uzdržavanje: Sin preminulog optužuje svećenika da se nemoralno domogao stana

Nakon što je 15. siječnja ove godine Matični ured Osječko-baranjske županije izdao smrtni list, svećenik se gruntovno uknjižio kao novi vlasnik nekretnine, stana u kojem je Jezildžić živio od 66,90 metara četvornih.

Objavljeno

|

Ilustracija (foto: kollynlund/Pixabay)

O slučaju ugovora o doživotnom uzdržavanju koji je bivši ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije, velečasni Ivica Rebić, sklopio kao privatna osoba s Krešimirom Jezildžićem, upravo je izvijestio Telegram.

Tim papirom potpisanim 8. veljače 2018., velečasni Rebić obvezao se Jezildžiću pomagati u svakodnevnim poslovima, pribavljati hranu, lijekove, odjeću, obuću i ostale potrepštine, pripremati obroke, skrbiti o čišćenju, higijeni i pranju rublja. Rebić se, također, obvezao i da će o Jezlidžiću isključivo brinuti u njihovim kućanstvima, ili u slučaju bolesti, u bolnici.

Tijelo pronađeno tri dana nakon smrti

No Krešimir je preminio 12 siječnja ove godine u kući u Osijeku, a njegovo je tijelo pronađeno tek tri dana kasnije kada su susjedi pozvali policiju koja je zajedno s vatrogascima ušla u stan. Zvonimir Jezildžić, Krešimirov sin jedinac, koji živi u Zagrebu, rekao je za Telegram kako se velečasni Rebić, bivši ravnatelja Caritasa, u vrijeme smrti njegova oca nalazio na skijanju.

Bogata ostavština

Nakon što je 15. siječnja ove godine Matični ured Osječko-baranjske županije izdao smrtni list, svećenik se  gruntovno uknjižio kao novi vlasnik nekretnine, stana u kojem je Jezildžić živio od 66,90 metara četvornih. Prema ugovoru, pripalo mu je i grobno mjesto na osječkom groblju Novi grad, sva pokretna imovina, novčana sredstva na bankovnim računima, zaostale mirovine kao i sav novac koji je imao u trenutku smrti.

Iskopčan plin

Kada je iz Zagreba došao na očev pogreb, Zvonimir Jezildžić je zatekao očevu kuću s obustavljenom isporukom plina pa, kaže, pretpostavlja da se svećenik bojao računa i odmah zatražio iskapčanje. U međuvremenu, 28. siječnja, dva dana nakon očeva sprovoda, podnio je tužbu Općinskom sudu u Osijeku u kojem traži raskid ugovora o doživotnom uzdržavanju, a uložio je i zabilježbu na nekretninu koja je, stoji u izvodu iz zemljišnih knjiga, od 15. siječnja ove godine u vlasništvu velečasnog Ivice Rebića.

Svećenik još nije iznio svoju stranu priče

“Otac je u vrijeme sklapanja ugovora bio u dobi od 76 godina, bio je bolestan, pa je evidentno kako je Rebić bio svjestan njegove skore smrti, a upitno je koliko je moj otac bio svjestan posljedica tog ugovora. Zato smatram da je ugovor ništetan i duboko nemoralan, tim prije jer je Rebić znao kako moj otac ima sina jedinca, koji je s njim u redovnom kontaktu”, kaže Zvonimir Jezildžić. Svećenik se, za sada, oglušio na pozive Telegramovog novinara Drage Hedla. Cijelu priču pročitajte ovdje.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.