Prati nas

Vijesti

Velika imovina

Doživotno uzdržavanje: Sin preminulog optužuje svećenika da se nemoralno domogao stana

Nakon što je 15. siječnja ove godine Matični ured Osječko-baranjske županije izdao smrtni list, svećenik se gruntovno uknjižio kao novi vlasnik nekretnine, stana u kojem je Jezildžić živio od 66,90 metara četvornih.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Ilustracija (foto: kollynlund/Pixabay)

O slučaju ugovora o doživotnom uzdržavanju koji je bivši ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije, velečasni Ivica Rebić, sklopio kao privatna osoba s Krešimirom Jezildžićem, upravo je izvijestio Telegram.

Tim papirom potpisanim 8. veljače 2018., velečasni Rebić obvezao se Jezildžiću pomagati u svakodnevnim poslovima, pribavljati hranu, lijekove, odjeću, obuću i ostale potrepštine, pripremati obroke, skrbiti o čišćenju, higijeni i pranju rublja. Rebić se, također, obvezao i da će o Jezlidžiću isključivo brinuti u njihovim kućanstvima, ili u slučaju bolesti, u bolnici.


Tijelo pronađeno tri dana nakon smrti

No Krešimir je preminio 12 siječnja ove godine u kući u Osijeku, a njegovo je tijelo pronađeno tek tri dana kasnije kada su susjedi pozvali policiju koja je zajedno s vatrogascima ušla u stan. Zvonimir Jezildžić, Krešimirov sin jedinac, koji živi u Zagrebu, rekao je za Telegram kako se velečasni Rebić, bivši ravnatelja Caritasa, u vrijeme smrti njegova oca nalazio na skijanju.

Bogata ostavština

Nakon što je 15. siječnja ove godine Matični ured Osječko-baranjske županije izdao smrtni list, svećenik se  gruntovno uknjižio kao novi vlasnik nekretnine, stana u kojem je Jezildžić živio od 66,90 metara četvornih. Prema ugovoru, pripalo mu je i grobno mjesto na osječkom groblju Novi grad, sva pokretna imovina, novčana sredstva na bankovnim računima, zaostale mirovine kao i sav novac koji je imao u trenutku smrti.

Iskopčan plin

Kada je iz Zagreba došao na očev pogreb, Zvonimir Jezildžić je zatekao očevu kuću s obustavljenom isporukom plina pa, kaže, pretpostavlja da se svećenik bojao računa i odmah zatražio iskapčanje. U međuvremenu, 28. siječnja, dva dana nakon očeva sprovoda, podnio je tužbu Općinskom sudu u Osijeku u kojem traži raskid ugovora o doživotnom uzdržavanju, a uložio je i zabilježbu na nekretninu koja je, stoji u izvodu iz zemljišnih knjiga, od 15. siječnja ove godine u vlasništvu velečasnog Ivice Rebića.

Svećenik još nije iznio svoju stranu priče

“Otac je u vrijeme sklapanja ugovora bio u dobi od 76 godina, bio je bolestan, pa je evidentno kako je Rebić bio svjestan njegove skore smrti, a upitno je koliko je moj otac bio svjestan posljedica tog ugovora. Zato smatram da je ugovor ništetan i duboko nemoralan, tim prije jer je Rebić znao kako moj otac ima sina jedinca, koji je s njim u redovnom kontaktu”, kaže Zvonimir Jezildžić. Svećenik se, za sada, oglušio na pozive Telegramovog novinara Drage Hedla. Cijelu priču pročitajte ovdje.

.

Vijesti

Infektolog Ivić o Vidović Krišto: ‘Ne razumije, čini štetu, falsificira’

Njezina sloboda da ne nosi masku ne može ugrožavati nečiju slobodu da ostane zdrav.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Saborska zastupnica Karolina Vidović-Krišto izbačena je danas iz sabornice jer nije htjela nositi masku. Političarka koja je u Sabor ušla na listi Domovinskog pokreta Miroslava Škore, već od prvog dana zasjedanja aktualnog saziva postala je miljenica protivnika protupandemijskih mjera.

Njeno inzistiranje na nenošenju maske komentirao je za Slobodnu Dalmaciju šef splitske infektologije Ivo Ivić. “Zastupnica se bavi stvarima koje jednostavno ne razumije. Ne znam kakve su to sve teorije urota ili što, ali gospođa čini veliku štetu jer je na poziciji saborske zastupnice koja bi trebala prosvjećivati, a ne falsificirati. Ona može željeti da nema bolesti COVID-19, ali epidemija je tu bez obzira na njezine naivne želje”


“Bolest je tu, neće nestati, ali noseći masku, držeći distancu, izbjegavanjem većih okupljanja, može se dobro upravljati krivuljom zaraženih. Vidjeli ste ovo ljeto, kad smo se malo više opustili, što se događa. I sad zamislite da poslušamo zastupnicu, skinemo svi maske, družimo se i pravimo se da SARS-CoV-2 ne postoji, pa nastao bi kaos. Ovako uz malu žrtvu možemo upravljati brojem oboljelih, dobro ih zbrinuti, te ostatak sustava može normalno raditi. Sve to ne bi se moglo kad bi se epidemija rasplamsala”, kaže Ivić pa nastavlja:

“Njezina sloboda da ne nosi masku ne može ugrožavati nečiju slobodu da ostane zdrav. Primjerice, što ako gospođa Krišto prenese virus nekoj drugoj osobi i ta osoba njezinu slobodu, dakle nenošenje maske, plati svojim životom? Maske su odlična zaštita, ali samo ako ih nosimo svi. Tada je transfer kapljica iz zaražene osobe prema drugoj zdravoj osobi smanjen na najmanju moguću mjeru – zaključuje Ivić, navodeći da je u ovih pola godine vidio brojne stare i mlade koji su umrli. Doduše, napominje, neki od njih su bili kronični bolesnici, ali da nisu pokupili virus danas bi bili – živi.”

“Ako i ne umrete od bolesti COVID-19, treba li vam da ležite na infektologiji i borite se zrak, imate tešku upalu pluća i budete ‘izvan stroja’ nekoliko mjeseci? Mislim da znate odgovor na to pitanje”, kaže za Slobodnu Ivić.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP