Prati nas

Vijesti

Velika imovina

Doživotno uzdržavanje: Sin preminulog optužuje svećenika da se nemoralno domogao stana

Nakon što je 15. siječnja ove godine Matični ured Osječko-baranjske županije izdao smrtni list, svećenik se gruntovno uknjižio kao novi vlasnik nekretnine, stana u kojem je Jezildžić živio od 66,90 metara četvornih.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Ilustracija (foto: kollynlund/Pixabay)

O slučaju ugovora o doživotnom uzdržavanju koji je bivši ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije, velečasni Ivica Rebić, sklopio kao privatna osoba s Krešimirom Jezildžićem, upravo je izvijestio Telegram.

Tim papirom potpisanim 8. veljače 2018., velečasni Rebić obvezao se Jezildžiću pomagati u svakodnevnim poslovima, pribavljati hranu, lijekove, odjeću, obuću i ostale potrepštine, pripremati obroke, skrbiti o čišćenju, higijeni i pranju rublja. Rebić se, također, obvezao i da će o Jezlidžiću isključivo brinuti u njihovim kućanstvima, ili u slučaju bolesti, u bolnici.


Tijelo pronađeno tri dana nakon smrti

No Krešimir je preminio 12 siječnja ove godine u kući u Osijeku, a njegovo je tijelo pronađeno tek tri dana kasnije kada su susjedi pozvali policiju koja je zajedno s vatrogascima ušla u stan. Zvonimir Jezildžić, Krešimirov sin jedinac, koji živi u Zagrebu, rekao je za Telegram kako se velečasni Rebić, bivši ravnatelja Caritasa, u vrijeme smrti njegova oca nalazio na skijanju.

Bogata ostavština

Nakon što je 15. siječnja ove godine Matični ured Osječko-baranjske županije izdao smrtni list, svećenik se  gruntovno uknjižio kao novi vlasnik nekretnine, stana u kojem je Jezildžić živio od 66,90 metara četvornih. Prema ugovoru, pripalo mu je i grobno mjesto na osječkom groblju Novi grad, sva pokretna imovina, novčana sredstva na bankovnim računima, zaostale mirovine kao i sav novac koji je imao u trenutku smrti.

Iskopčan plin

Kada je iz Zagreba došao na očev pogreb, Zvonimir Jezildžić je zatekao očevu kuću s obustavljenom isporukom plina pa, kaže, pretpostavlja da se svećenik bojao računa i odmah zatražio iskapčanje. U međuvremenu, 28. siječnja, dva dana nakon očeva sprovoda, podnio je tužbu Općinskom sudu u Osijeku u kojem traži raskid ugovora o doživotnom uzdržavanju, a uložio je i zabilježbu na nekretninu koja je, stoji u izvodu iz zemljišnih knjiga, od 15. siječnja ove godine u vlasništvu velečasnog Ivice Rebića.

Svećenik još nije iznio svoju stranu priče

“Otac je u vrijeme sklapanja ugovora bio u dobi od 76 godina, bio je bolestan, pa je evidentno kako je Rebić bio svjestan njegove skore smrti, a upitno je koliko je moj otac bio svjestan posljedica tog ugovora. Zato smatram da je ugovor ništetan i duboko nemoralan, tim prije jer je Rebić znao kako moj otac ima sina jedinca, koji je s njim u redovnom kontaktu”, kaže Zvonimir Jezildžić. Svećenik se, za sada, oglušio na pozive Telegramovog novinara Drage Hedla. Cijelu priču pročitajte ovdje.

.

Vijesti

Mislav Kolakušić ostaje u Bruxellesu, za sve krivi građane

‘Dok god građani koji žele promjene ne stanu iza jednog čovjeka, koji svojim imenom i prezimenom jamči za provedbu programa, u Hrvatskoj neće biti promjena. Biti će izbora, ali promjena neće biti’, stoji u objavi.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Europarlamentarac Mislav Kolakušić ne ide na parlamentarne izbore. “Iskreno mi je žao što građani nisu imali hrabrosti dati mi priliku da Hrvatsku očistim od korova”, napisao je na Facebooku.

“Na ovim izborima, nažalost, neće doći do apsolutno nikakvih promjena, dijelom zbog izbornog sustava, dijelom zbog toga što medijski promovirani treći putevi imaju samo jedan cilj, a to je prodati osvojene mandate HDZ/SDP-u”, stoji u objavi.


“Most je dvije godine imao ministre policije i pravosuđa i nisu napravili apsolutno ništa korisno, a sličan scenarij slijedi i na predstojećim izborima. Građani, ukoliko uistinu žele promjene i kad požele promjene, morat će stati iza jednog čovjeka i dati mu priliku da uredi Hrvatsku, a ne rasipati glasove kao posljednjih 20 godina”, zaključuje Kolakušić u objavi i poziva pratitelje da ju podijele na društvenim mrežama.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP