Prati nas

Vijesti

Kaotična selidba

Hoće li kasniti mirovine? HZMO odgovara: ‘To su tendenciozne insinuacije!’

Iz središnjice HZMO-a poručuju kako se radi o internom preseljenju radnika zbog učinkovitije organizacije poslovnih procesa te odbacuju navode Sindikata o mogućem kašnjenju mirovina.

Objavljeno

|

Višnja Stanišić

Hodnici Područne službe HZMO-a u Tvrtkovoj ulici u Zagrebu u ponedjeljak su bili zakrčeni spisima. Posljedica je to preseljenja dijela službi, što je na noge diglo tamošnje sindikalce koji upozoravaju da se preseljenje odvija na kaotičan i nezakonit način te da bi posljedice mogao snositi dio umirovljenika čije bi mirovine sljedeći mjesec, po njima, mogle kasniti, javlja Jutarnji list.

“Selidba je organizirana samo nekoliko dana prije obrade mirovina, koje se obrađuju 20. u mjesecu, zbog čega bi dio mirovina mogao ‘ispasti'”, rekla Višnja Stanišić, predsjednica Radničkog sindikata HZMO-a. Ponajviše strahuje da bi mogle kasniti ponajprije mirovine kod kojih postoji neka promjena podataka, poput adrese, tekućeg računa ili ovrhe.

Stanišić misli da je pozadina, kako kaže, kaotične i neorganizirane selidbe ta da se dio njihovih radnih prostora pretvori u arhivu za dokumentaciju, zbog čega po hodnicima leži i medicinska dokumentacija ljudi koji su bili na vještačenju u Zavodu za vještačenje.

No, iz središnjice HZMO-a poručuju kako se radi o internom preseljenju radnika zbog učinkovitije organizacije poslovnih procesa. Zbog toga je, dodaju, donesena odluka o rasporedu korištenja poslovnog prostora koja je 13. veljače dostavljena svim rukovoditeljima ustrojstvenih jedinica.

Za tvrdnje da bi isplata mirovina dijelu umirovljenika zbog preseljenja mogla kasniti kažu da su tendenciozne insinuacije koje odlučno odbacuju: “Mirovine će, kao što je i uobičajeno, biti isplaćene 10. u mjesecu za prethodni mjesec.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.