Prati nas

Vijesti

Kaotična selidba

Hoće li kasniti mirovine? HZMO odgovara: ‘To su tendenciozne insinuacije!’

Iz središnjice HZMO-a poručuju kako se radi o internom preseljenju radnika zbog učinkovitije organizacije poslovnih procesa te odbacuju navode Sindikata o mogućem kašnjenju mirovina.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Višnja Stanišić

Hodnici Područne službe HZMO-a u Tvrtkovoj ulici u Zagrebu u ponedjeljak su bili zakrčeni spisima. Posljedica je to preseljenja dijela službi, što je na noge diglo tamošnje sindikalce koji upozoravaju da se preseljenje odvija na kaotičan i nezakonit način te da bi posljedice mogao snositi dio umirovljenika čije bi mirovine sljedeći mjesec, po njima, mogle kasniti, javlja Jutarnji list.

“Selidba je organizirana samo nekoliko dana prije obrade mirovina, koje se obrađuju 20. u mjesecu, zbog čega bi dio mirovina mogao ‘ispasti'”, rekla Višnja Stanišić, predsjednica Radničkog sindikata HZMO-a. Ponajviše strahuje da bi mogle kasniti ponajprije mirovine kod kojih postoji neka promjena podataka, poput adrese, tekućeg računa ili ovrhe.


Stanišić misli da je pozadina, kako kaže, kaotične i neorganizirane selidbe ta da se dio njihovih radnih prostora pretvori u arhivu za dokumentaciju, zbog čega po hodnicima leži i medicinska dokumentacija ljudi koji su bili na vještačenju u Zavodu za vještačenje.

No, iz središnjice HZMO-a poručuju kako se radi o internom preseljenju radnika zbog učinkovitije organizacije poslovnih procesa. Zbog toga je, dodaju, donesena odluka o rasporedu korištenja poslovnog prostora koja je 13. veljače dostavljena svim rukovoditeljima ustrojstvenih jedinica.

Za tvrdnje da bi isplata mirovina dijelu umirovljenika zbog preseljenja mogla kasniti kažu da su tendenciozne insinuacije koje odlučno odbacuju: “Mirovine će, kao što je i uobičajeno, biti isplaćene 10. u mjesecu za prethodni mjesec.”

.

Vijesti

I nadbiskup Đuro Hranić (59) pozitivan je na koronavirus

Na istom slavlju bio je i nadbiskup Srakić. U Vukovarsko-srijemskoj županiji jučer su zabilježena 23 nova slučaja zaraze, za koje se vjeruje da su povezani sa spomenutim slavljem.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

I đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić je među zaraženima koronavirusom, no nije hospitaliziran, piše u nedjelju Večernji list, pozivajući se na neslužbene izvore.

Navodno je 59-godišnji nadbiskup bio na krizmi u Vukovarsko-srijemskoj županiji proteklog vikenda, na kojoj su već potvrđeni pozitivni slučajevi, navodi dnevnik.


Na istom slavlju bio je i nadbiskup Srakić. U Vukovarsko-srijemskoj županiji jučer su zabilježena 23 nova slučaja zaraze, za koje se vjeruje da su povezani sa spomenutim slavljem.

Podsjetimo, nadbiskup u miru Marin Srakić koncem lipnja također je bio pozitivan te hospitaliziran u jeku zaraze koja je izbila u samostanu u Đakovu, gdje je tada bilo zaraženo više od 150 časnih sestara, donosi Večernji list.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP