Prati nas

Mozaik

Stvaranje Muzeja susjedstva Trešnjevka

Imate li stare fotografije Trešnjevke? Javite se Muzeju susjedstva!

Doneseni predmeti i fotografije neće se preuzimati nego samo profesionalno snimiti, a priče vezane za njih zabilježiti. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Objavljeno

|

foto: Muzej susjedstva Trešnjevka

“Poziv susjedima! Imate li fotografiju ili predmet koji bilježi trenutak iz povijesti Trešnjevke? Staru fotografiju Končareve? Kutiju Bizjak keksa? Ulaznicu za kino Triglav? Donesite nam ih i pomozite da zajedno stvorimo virtualni fundus budućeg Muzeja susjedstva Trešnjevka – kvartovskog muzeja koji će dati vrijednost pričama koje nisu dio službene povijesti”, objavljeno je na stranici Muzeja susjedstva Trešnjevka.

Ovu akciju provodi BLOK u partnerstvu s udrugama Centar za mirovne studije, SF:ius i K-zona te Tehničkim muzejem Nikola Tesla, a prikupljanje priloga održat će se od 26. do 29. veljače u društvenom i umjetničkom prostoru Baza i u Tehničkom muzeju Nikola Tesla.

Projekt je predstavljen krajem prošle godine, a cilj mu je istražiti i zabilježiti povijest Trešnjevke kroz priče koje nisu dio službene povijesti, već su sačuvane u sjećanjima njezinih stanovnika.

“Trešnjevka je stasala između dva svjetska rata kao radničko naselje, a teški životni uvjeti potaknuli su Trešnjevčane da se u rješavanju socijalnih potreba okrenu jedni drugima. Njihov doprinos antifašističkoj borbi priskrbio je kvartu još uvijek prepoznatljiv nadimak: crvena Trešnjevka”, kaže se u najavi projekta.

Doneseni predmeti i fotografije neće se preuzimati nego samo profesionalno snimiti, a priče vezane za njih zabilježiti. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.