Prati nas

Mozaik

Stvaranje Muzeja susjedstva Trešnjevka

Imate li stare fotografije Trešnjevke? Javite se Muzeju susjedstva!

Doneseni predmeti i fotografije neće se preuzimati nego samo profesionalno snimiti, a priče vezane za njih zabilježiti. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Silvija Novak

Objavljeno

|

foto: Muzej susjedstva Trešnjevka

“Poziv susjedima! Imate li fotografiju ili predmet koji bilježi trenutak iz povijesti Trešnjevke? Staru fotografiju Končareve? Kutiju Bizjak keksa? Ulaznicu za kino Triglav? Donesite nam ih i pomozite da zajedno stvorimo virtualni fundus budućeg Muzeja susjedstva Trešnjevka – kvartovskog muzeja koji će dati vrijednost pričama koje nisu dio službene povijesti”, objavljeno je na stranici Muzeja susjedstva Trešnjevka.

Ovu akciju provodi BLOK u partnerstvu s udrugama Centar za mirovne studije, SF:ius i K-zona te Tehničkim muzejem Nikola Tesla, a prikupljanje priloga održat će se od 26. do 29. veljače u društvenom i umjetničkom prostoru Baza i u Tehničkom muzeju Nikola Tesla.


Projekt je predstavljen krajem prošle godine, a cilj mu je istražiti i zabilježiti povijest Trešnjevke kroz priče koje nisu dio službene povijesti, već su sačuvane u sjećanjima njezinih stanovnika.

“Trešnjevka je stasala između dva svjetska rata kao radničko naselje, a teški životni uvjeti potaknuli su Trešnjevčane da se u rješavanju socijalnih potreba okrenu jedni drugima. Njihov doprinos antifašističkoj borbi priskrbio je kvartu još uvijek prepoznatljiv nadimak: crvena Trešnjevka”, kaže se u najavi projekta.

Doneseni predmeti i fotografije neće se preuzimati nego samo profesionalno snimiti, a priče vezane za njih zabilježiti. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Kliknite na Muzej susjedstva Trešnjevka: prikupljanje priloga i saznajte sve informacije o lokacijama i terminima…

Gepostet von Muzej susjedstva Trešnjevka am Dienstag, 11. Februar 2020

U sklopu projekta Muzej susjedstva Trešnjevka istražujemo i žensku povijest kvarta. Na fotografiji je Ljerka…

Gepostet von Muzej susjedstva Trešnjevka am Donnerstag, 13. Februar 2020

.

Show

Violeta iz Boljeg života je ljepotica i u 59. godini

Za Lidiju Vukičević vrijeme kao da je stalo. Ova atraktivna glumica plijeni izgledom kao i prije 30 godina dok je glumila u Boljem životu.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Sjećate li se Violete iz Boljeg života? Za zanosnom crnog uzdisali su muškarci diljem bivše države, a žene su željele izgledati poput nje. No čak ni 30 godina nakon završetka emitiranja legendarne serija, glumica Lidija Vukičević ne izgleda ništa manje zanosno.

Na svojem Instagram profilu pokazala je kako uživa na crnogorskom primorju te svojim izgledom ostavila obožavatelje bez teksta. Naime, zanosna Lidija ima 58 godina.


Naravno, pratitelji na Instagramu zasuli su je komplimentima te se požalili da bi im od prizora moglo zastati srce.

Inače, osim glumom, Lidija se bavila i politikom. 2004. se učlanila u Srpsku radikalnu stranku, a 2007. godine je postala i zastupnica te stranke u Narodnoj skupštini Srbije. Politička karijera joj je trajala do 2012. kad je skupština raspuštena, a stranka na idućim izborima nije prešla izborni prag i ušla u parlament.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP