Prati nas

Vijesti

Obećanja ne koštaju

Miro Kovač: Kad postanem predsjednik HDZ-a, ljudi će normalno živjeti od mirovine

Objavljeno

|

Miro Kovač (screenshot: Kolinda TV)

Kandidat za HDZ-ovog predsjednika i bivši ministar vanjskih poslova Miro Kovač najavio je prioritete koje će nametnuti stranci, ako osvoji stranačke izbore.

“Nakon što smo se prije 30 godina s HDZ-om izborili za demokraciju na izborima, ukinuli verbalni delikt, svrstali Hrvatsku na politički zapad, sada je zadatak naše generacije političara u HDZ-u da Hrvatska bude napredna zemlja, gospodarski snažna, koja će omogućiti ljudima da mogu živjeti normalno od plaće i mirovine”, kaže Kovač.


Dodao da će mladima omogućiti da mogu u Hrvatskoj ostvariti svoj san. “Neće biti krivih, lažnih obećanja, nego ćemo biti čistih ruku i ljudima omogućiti da ostvare sve što žele ostvariti u privatnom životu”, kazao je Kovač koji je zajedno sa svojim potencijalnim potpredsjednicima, vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom i bivšim ministrom vanjskih poslova Davorom Stierom, potpisao obrasce za prijavu kandidatura.

“Nas trojica kada pobijedimo neće biti faraona, Josipa Broza Tita u HDZ-u, neformalnog članka u statutu da treba štititi lik i djelo predsjednika stranke. Bit ćemo demokratska stranka i neće biti kulta ličnosti”, obećao je Kovač.

.

Vijesti

Umirovljenik pokušao ubiti susjeda kojem je smetalo hranjenje golubova

‘Dočekao ga je ispred vrata imajući u desnoj ruci kuhinjski nož. Počeo je vikati i prijetiti mu.’

Objavljeno

|

Autor

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon dovršene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv 73-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju.

Optuženika se tereti da je 15. listopada 2019. u Šibeniku, nakon što mu je oštećenik (24) (kao njegov susjed u zgradi) prethodno u više navrata prigovorio zbog hranjenja golubova ispred njegovog prozora te mu revoltiran takvim postupanjem ostavio skupljene mrvice ispred ulaznih vrata stana, došao do njegovog stana, dočekao ga ispred vrata imajući u desnoj ruci kuhinjski nož i počeo vikati na oštećenika i prijetiti mu”, prenosi Večernji list.


Okrivljenika se tereti da je u cilju da usmrti oštećenika zakoračio prema njemu i nožem zamahnuo prema njemu kako bi ga ubo u trbuh, ali se oštećenik naglo izmaknuo i izbjegao ubod, nakon čega je optuženik ponovno dva puta zamahnuo nožem prema njegovom trbuhu, što je oštećenik ponovno uspio izbjeći odskočivši prema natrag, no optuženik ga je uspio nožem zahvatiti po unutarnjoj strani lijeve podlaktice nanijevši mu tjelesnu ozlijedu. Oštećenik se potom udaljio s mjesta događaja kako bi izbjegao daljnji optuženikov napad. 

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP