Prati nas

Vijesti

Obećanja ne koštaju

Miro Kovač: Kad postanem predsjednik HDZ-a, ljudi će normalno živjeti od mirovine

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Miro Kovač (screenshot: Kolinda TV)

Kandidat za HDZ-ovog predsjednika i bivši ministar vanjskih poslova Miro Kovač najavio je prioritete koje će nametnuti stranci, ako osvoji stranačke izbore.

“Nakon što smo se prije 30 godina s HDZ-om izborili za demokraciju na izborima, ukinuli verbalni delikt, svrstali Hrvatsku na politički zapad, sada je zadatak naše generacije političara u HDZ-u da Hrvatska bude napredna zemlja, gospodarski snažna, koja će omogućiti ljudima da mogu živjeti normalno od plaće i mirovine”, kaže Kovač.


Dodao da će mladima omogućiti da mogu u Hrvatskoj ostvariti svoj san. “Neće biti krivih, lažnih obećanja, nego ćemo biti čistih ruku i ljudima omogućiti da ostvare sve što žele ostvariti u privatnom životu”, kazao je Kovač koji je zajedno sa svojim potencijalnim potpredsjednicima, vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom i bivšim ministrom vanjskih poslova Davorom Stierom, potpisao obrasce za prijavu kandidatura.

“Nas trojica kada pobijedimo neće biti faraona, Josipa Broza Tita u HDZ-u, neformalnog članka u statutu da treba štititi lik i djelo predsjednika stranke. Bit ćemo demokratska stranka i neće biti kulta ličnosti”, obećao je Kovač.

.

Vijesti

Njemačka vlada duhovitim videom apelira na mlade da ostanu doma

“Skupili smo svu hrabrost i napravili ono što se od nas očekivalo. Jedinu ispravnu stvar – ništa. Apsolutno ništa, bili smo lijeni poput rakuna.”

Silvija Novak

Objavljeno

|

Njemačka vlada pokrenula je neobičnu i vrlo duhovitu kampanju obuzdavanja širenja koronavirusa u kojoj se obraća mladima te od njih traži da postanu junaci svoga doba tako što neće raditi apsolutno ništa.

Video koji se počeo emitirati u Njemačkoj prikazuje postarijeg gospodina koji se prisjeća davne 2020. godine kad su on i tadašnja generacija mladih spasili zemlju od nevidljive opasnosti tako što su se po cijeli dan izležavali na kauču.


“Bila je zima 2020. kad su sve oči u zemlji bile uprte u nas. Tek sam napunio 22 godine i studirao sam inženjerstvo u Chemnitzu kad je stigao drugi val. S 22 godine se želiš zabavljati, studirati, upoznavati ljude i sve to, izlaziti na piće s prijateljima. No sudbina je za nas imala drugačije planove. Nevidljiva opasnost je zaprijetila svemu u što smo vjerovali. Odjednom, sudbina naže zemlje bila je u našim rukama”, priča gospodin Anton Lehmann.

“Skupili smo svu hrabrost i napravili ono što se od nas očekivalo. Jedinu ispravnu stvar – ništa. Apsolutno ništa, bili smo lijeni poput rakuna. Čitave dane i noći držali smo svoje guzice u kućama i borili se protiv širenja virusa. Naš kauč bio je prva crta bojišnice, a naše strpljenje bilo je naše oružje. Znate, ponekad se nasmijem sam sebi kad se sjetim tog vremena. To je bila naša sudbina. Tako smo postali junaci, tada, u doba koronavirusa na zimu 2020., ” opisuje Lehmann kako je njegova generacija spasila svijet.

Video završava porukom: “Postani heroj! Ostani doma! Zajedno protiv korone.”

Pogledajte video:

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP