Prati nas

Vijesti

Obećanja ne koštaju

Miro Kovač: Kad postanem predsjednik HDZ-a, ljudi će normalno živjeti od mirovine

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Miro Kovač (screenshot: Kolinda TV)

Kandidat za HDZ-ovog predsjednika i bivši ministar vanjskih poslova Miro Kovač najavio je prioritete koje će nametnuti stranci, ako osvoji stranačke izbore.

“Nakon što smo se prije 30 godina s HDZ-om izborili za demokraciju na izborima, ukinuli verbalni delikt, svrstali Hrvatsku na politički zapad, sada je zadatak naše generacije političara u HDZ-u da Hrvatska bude napredna zemlja, gospodarski snažna, koja će omogućiti ljudima da mogu živjeti normalno od plaće i mirovine”, kaže Kovač.


Dodao da će mladima omogućiti da mogu u Hrvatskoj ostvariti svoj san. “Neće biti krivih, lažnih obećanja, nego ćemo biti čistih ruku i ljudima omogućiti da ostvare sve što žele ostvariti u privatnom životu”, kazao je Kovač koji je zajedno sa svojim potencijalnim potpredsjednicima, vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom i bivšim ministrom vanjskih poslova Davorom Stierom, potpisao obrasce za prijavu kandidatura.

“Nas trojica kada pobijedimo neće biti faraona, Josipa Broza Tita u HDZ-u, neformalnog članka u statutu da treba štititi lik i djelo predsjednika stranke. Bit ćemo demokratska stranka i neće biti kulta ličnosti”, obećao je Kovač.

.

Vijesti

Perive pamučne maske ne smiju se oglašavati i prodavati kao ‘zaštitne maske’

Pamučne maske nemaju potrebna svojstva zaštite niti su za njih provedeni testovi koji bi utvrdili njihovu učinkovitost.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Perive pamučne maske prodaju se po cijeni od nekoliko desetaka kuna pa se mnogi građani, misleći da su prevareni, javljaju Državnom inspektoratu. No Vlada RH tvrdi da takve maske nisu obuhvaćene Odlukom o iznimnim mjerama kontrole cijena za određene proizvode. Ukratko, njihova cijena nije zamrznuta, a za to postoji i dobar razlog.

Naime, Odlukom su obuhvaćene kirurške zaštitne maske koje spadaju pod medicinske proizvode te FFP2 i FFP3 koje spadaju pod osobnu zaštitnu opremu, za koje proizvođač mora provesti odgovarajući postupak ocjenjivanja sukladnosti, izraditi tehničku dokumentaciju, iste moraju nositi oznaku sukladnosti CE , te posjedovati EU izjava o sukladnosti.


Stoga “pamučne, perive maske” se ne smatraju navedenim kategorijama proizvoda i nemaju takva svojstva zaštite, pa se na tržištu ne smiju oglašavati niti prodavati kao zaštitne maske.

Ako se u inspekcijskom nadzoru utvrdi da trgovac oglašava i prodaje “pamučne, perive maske”, kao “zaštitne pamučne maske”, istome će se zabraniti zavaravajuća, odnosno nepoštena poslovna praksa iz članka 33. stavka 1. Zakona o zaštiti potrošača te će se poduzeti prekršajne mjere temeljem članka 138. stavka 1. točke 46., stavak 2. i 3. Zakona o zaštiti potrošača.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP