Prati nas

Vijesti

Ured bivše

Ministar Marić, za sada, ne zna koliko će koštati Ured bivše predsjednice

Prvih šest mjeseci primat će punu predsjedničku plaću, a idućih šest pola iznosa predsjedničke plaće.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Kolinda Grabar-Kitarović (foto: Siniša Bogdanić)

Ministar državne imovine Mario Banožić potvrdio je da je Kolinda Grabar-Kitarović podnijela zahtjev da joj se dodijeli Ured bivšeg predsjednika RH. Rekao je kako postoji nekoliko lokacija koje imaju u vidu, ali ih ne želi javno komunicirati dok ne vide zadovoljavaju li sve uvjete.

Mediji su javljali kako za to neće tražiti reprezentativan prostor kakav je imao Stjepan Mesić, već će se zadovoljiti i prikladnim stanom koji bi joj trebalo osigurati Ministarstvo državne imovine, a koji se može pretvoriti u ured.


Uoči sjednice Vlade ministar financija Zdravko Marić kazao je kako ne zna koliko će takav ured koštati, jer nije vidio specifikacije: “Ne znam ni broj ljudi, ni broj zaposlenih, ni prostor, ne mogu napamet iz glave govoriti.” Osim prostora, ima pravo i na službeni automobil, vozača i osiguranje. Prvih šest mjeseci primat će punu predsjedničku plaću, a idućih šest pola iznosa predsjedničke plaće.

“Fizički sam umorna nakon pet godina rada. Želim se odmoriti prvo. Imam toliko ponuda već, ali sigurno ću raditi na promidžbi Hrvatske. Neću se petljati u rad predsjednika Zorana Milanovića. Mislila sam da neću zatražiti Ured, ali ako se sa svim tim mislim baviti, trebam imati neku bazu”, kazala je Grabar-Kitarović u siječnju.

.

Vijesti

Varaždinska bolnica počela je puniti šatore

Prema svim informacijama kojima raspolažem, sustav funkcionira, kaže Marin Bosilj iz Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Varaždinska bolnica je popunjena i počelo je smještanje pacijenata s koronavirusom u šatore postavljene ispred bolnice. Večeras su smještena prva tri pacijenta, javlja HRT.

“Nažalost brojke nam ne idu u prilog. Zadnjih dana se ne snižavaju. Konstantne su. Duboko vjerujemo da će u naredno vrijeme doći do pada tih brojaka. No bolnički će sustav i u tom slučaju još jedno vrijeme biti pod ogromnim pritiskom jer znamo da unatrag 7 do 15 dana uvijek pacijenti dolaze nakon što im je dijagnosticiran COVID”, istaknuo je Marin Bosilj iz Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije.


“Želim apelirati apsolutno na sve. U ovom trenutku nam je bitno jedinstvo. Bitno nam je da budemo zajedno. Od zdravstvenog sustava, od gospodarstvenika, od građana sve do političara. Da svi budemo u istoj misiji da spriječimo prodor ove epidemije da nam se ne bi desilo da zbog jedne šake novaca na kraju gubimo vreće novaca, da gubimo vreće života i da se nećemo godinama oporavljati od gospodarske krize koju će nam prouzročiti ova epidemija”, istaknuo je Bosilj.

“Prema svim informacijama kojima raspolažem, sustav funkcionira. Uz ogromne napore ravnatelja i njegovih suradnika i svih djelatnika. Za sada uspijevaju izvršiti sve one zadatke koji se pred njima. Isto tako i moja ustanova, zasad uspijevamo. Ja vjerujem da ćemo uspjeti dočekati pad brojki. I da će doći bolje vrijeme”, naglasio je.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP