Prati nas

Vijesti

Ured bivše

Ministar Marić, za sada, ne zna koliko će koštati Ured bivše predsjednice

Prvih šest mjeseci primat će punu predsjedničku plaću, a idućih šest pola iznosa predsjedničke plaće.

Objavljeno

|

Kolinda Grabar-Kitarović (foto: Siniša Bogdanić)

Ministar državne imovine Mario Banožić potvrdio je da je Kolinda Grabar-Kitarović podnijela zahtjev da joj se dodijeli Ured bivšeg predsjednika RH. Rekao je kako postoji nekoliko lokacija koje imaju u vidu, ali ih ne želi javno komunicirati dok ne vide zadovoljavaju li sve uvjete.

Mediji su javljali kako za to neće tražiti reprezentativan prostor kakav je imao Stjepan Mesić, već će se zadovoljiti i prikladnim stanom koji bi joj trebalo osigurati Ministarstvo državne imovine, a koji se može pretvoriti u ured.


Uoči sjednice Vlade ministar financija Zdravko Marić kazao je kako ne zna koliko će takav ured koštati, jer nije vidio specifikacije: “Ne znam ni broj ljudi, ni broj zaposlenih, ni prostor, ne mogu napamet iz glave govoriti.” Osim prostora, ima pravo i na službeni automobil, vozača i osiguranje. Prvih šest mjeseci primat će punu predsjedničku plaću, a idućih šest pola iznosa predsjedničke plaće.

“Fizički sam umorna nakon pet godina rada. Želim se odmoriti prvo. Imam toliko ponuda već, ali sigurno ću raditi na promidžbi Hrvatske. Neću se petljati u rad predsjednika Zorana Milanovića. Mislila sam da neću zatražiti Ured, ali ako se sa svim tim mislim baviti, trebam imati neku bazu”, kazala je Grabar-Kitarović u siječnju.

.

Vijesti

Papa Franjo (84) je zbog bolesti propustio misu, ne osjeća se dobro

Mediji su javili da mu je 1957. godine, kada je imao 21 godinu, odstranjen dio plućnog krila zbog čega često ostaje bez daha.

Objavljeno

|

Autor

84-godišnji papa Franjo jutros nije došao na bogoslužje u Bazilici svetog Ivana Lateranskog koja se nalazi šest kilometara jugoistočno od Vatikana.

“Sveti Otac se nije dobro osjećao pa je odlučio ostati u blizini rezidencije Svete Marte”, objavila je glavni glasnogovornik Svete Stolice Matteo Bruni. Ostale planove neće mijenjati.


Papa je u srijedu predvodio misu povodom Pepelnice, iako je bio prehlađen. Od ranije se zna da ima problema s kukom i plućima pa ovo nije prvi puta da otkazuje obaveze. Mediji su javili da mu je 1957. godine, kada je imao 21 godinu, odstranjen dio plućnog krila zbog čega često ostaje bez daha. Poznato je i da je operirao žuč.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP