Prati nas

Vijesti

Ured bivše

Ministar Marić, za sada, ne zna koliko će koštati Ured bivše predsjednice

Prvih šest mjeseci primat će punu predsjedničku plaću, a idućih šest pola iznosa predsjedničke plaće.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Kolinda Grabar-Kitarović (foto: Siniša Bogdanić)

Ministar državne imovine Mario Banožić potvrdio je da je Kolinda Grabar-Kitarović podnijela zahtjev da joj se dodijeli Ured bivšeg predsjednika RH. Rekao je kako postoji nekoliko lokacija koje imaju u vidu, ali ih ne želi javno komunicirati dok ne vide zadovoljavaju li sve uvjete.

Mediji su javljali kako za to neće tražiti reprezentativan prostor kakav je imao Stjepan Mesić, već će se zadovoljiti i prikladnim stanom koji bi joj trebalo osigurati Ministarstvo državne imovine, a koji se može pretvoriti u ured.


Uoči sjednice Vlade ministar financija Zdravko Marić kazao je kako ne zna koliko će takav ured koštati, jer nije vidio specifikacije: “Ne znam ni broj ljudi, ni broj zaposlenih, ni prostor, ne mogu napamet iz glave govoriti.” Osim prostora, ima pravo i na službeni automobil, vozača i osiguranje. Prvih šest mjeseci primat će punu predsjedničku plaću, a idućih šest pola iznosa predsjedničke plaće.

“Fizički sam umorna nakon pet godina rada. Želim se odmoriti prvo. Imam toliko ponuda već, ali sigurno ću raditi na promidžbi Hrvatske. Neću se petljati u rad predsjednika Zorana Milanovića. Mislila sam da neću zatražiti Ured, ali ako se sa svim tim mislim baviti, trebam imati neku bazu”, kazala je Grabar-Kitarović u siječnju.

.

Vijesti

Zagreb: Počela isplata pomoći umirovljenicima za rujan

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Pmoć umirovljenicima koju daje Grad Zagreb za mjesec rujan 2020. isplaćivat će se preko tekućih računa i Hrvatske pošte. Korisnicima koji imaju otvorene tekuće račune, pomoć će se isplatiti u petak, 18. rujna 2020.

Korisnicima koji novčanu pomoć primaju preko Hrvatske pošte, pomoć će se isplaćivati od utorka 22. rujna 2020. Umirovljenici koji istu nisu primili na kućnu adresu, moći će je podići u poštanskim uredima deset dana od početka isplate.


Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine:

I. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900,00 kuna mjesečno;
II. skupina – umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 900,01 do 1.200,00 kuna mjesečno;
III. skupina – umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 1.200,01 do 1.500,00 kuna mjesečno.

Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 400,00 kn pomoći mjesečno, umirovljenici II. skupine na 300,00 kn, a umirovljenici III. skupine na 200,00 kn pomoći mjesečno.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, na adresi Nova cesta 1.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP