Prati nas

Vijesti

Otuđenost

Truplo starice u zagrebačkom stanu ležalo je 15 mjeseci, susjedima nije bilo ništa čudno

Živjela je sama u tom stanu nakon smrti supruga. A negdje na proljeće 2018. umrla joj je i kćer. Njezina smrt ju je dotukla toliko jako da je počela venuti.

Objavljeno

|

Nehruov trg, Zagreb (screenshot: Gooogle Maps)

Koliko smo otuđeni u današnjem svijetu i koliko nam je malo stalo do svojih bližnjih, pokazuje pronalazak beživotnog tijela u stanu u stambenoj zgradi na Nehruovom trgu u novozagrebačkom Savskom gaju, javlja Jutarnji list.

Naime, oko 18 sati stanari zgrade dignuli su zagrebačku policiju na noge jer svoju susjedu, 83-godišnju A. K., nisu vidjeli više od godine dana. Razlog pozivanja policije bili su golubovi koju se se nastanili na njenom balkonu pa su radili nered. Neugodan miris iz tog stana nitko nije osjetio.

Nesretna žena umrla je uz prozor na koji je, pretpostavlja se, pokušavala staviti zavjesu. Gubitak ravnoteže, čini se, bio je koban pa je nesretna žena pala i umrla. Sudeći prema svemu, vremešna umirovljenica rodom iz Zagorja, umrla je u kasnu jesen 2018. godine kada su je susjedi zadnji put vidjeli. U stan je pristigla ekipa za očevid te prema prvim informacijama nema elemenata kaznenog djela, a točan uzrok smrti, kao i vrijeme, otkrit će obdukcija na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati.

“Živjela je sama u tom stanu nakon smrti supruga. A negdje na proljeće 2018. umrla joj je i kćer. Njezina smrt ju je dotukla toliko jako da je počela venuti. Susjeda A. K. bila je vitalna i mučio ju je šećer. Zadnji put sam je vidjela u jesen 2018. kad je završila u bolnici i o tome smo obavijestili joj zeta. Međutim, nakon dva dana otpuštena je na kućnu njegu pa mi se došla javiti. I to je bio zadnji naš susret”, ispričala je susjeda.

“Zvonila sam joj iz tjedna u tjedan. Zvala ju na telefon. Uzalud. Mislila sam stoga da ju je zet smjestio u nekom domu. Naježila sam se kad smo otkrili u zgradi da je godinu i pol ležala mrtva s druge strane zida”, zaključila je.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.