Prati nas

Vijesti

Lupi petama...

Osječanin krivotvorio dokumente kako bi stekao status ratnog vojnog invalida

Na ime osobne invalidnine stekao je protupravnu imovinsku korist u iznosu od više desetaka tisuća kuna, izvijestila je PU osječko-baranjska

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

foto: Pixabay/MV

66-godišnji Osječanin osumnjičen je da je krivotvorio dokumente, sve da bi se domogao statusa hrvatskog ratnog vojnog invalida i materijalne koristi koja mu ne pripada.

Zbog sumnje da se radi o kaznenom djelu prijevare, policija će posebno izvješće predati nadležnom Državnom odvjetništvu.


“Temeljem krivotvorene medicinske dokumentacije tijekom priznavanja statusa hrvatskog ratnog vojnog invalida, 66-godišnjak je ostvario prava koja mu ne pripadaju. Na ime osobne invalidnine stekao je protupravnu imovinsku korist u iznosu od više desetaka tisuća kuna”, izvijestila je PU osječko-baranjska

.

Vijesti

I Škoro ima svog penzića, Lazar Gruić i Stranka umirovljenika pristupili Domovinskom pokretu

Gruić je poručio kako misli da bi barem 50 posto mirovine trebalo ostati mužu ili ženi umrloga bračnog druga.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Koliko ima stranaka umirovljenika?

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro i predsjednik Stranke umirovljenika (SU) Lazar Grujić potpisali su koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na srpanjske parlamentarne izbore.

Podsjetimo, Gruić je u ožujku izjavio da podupire SDP-ov plan za umirovljenike te je najavio parlamentarnu suradnju tih dviju stranaka. U međuvremenu je koalicijski sporazum sa SDP-om potpisao Silvano Hrelja, prvak Hrvatske stranke umirovljenika.


Škoro tvrdi da će suradnja Domovinskog pokreta i Stranke umirovljenika uroditi boljitkom za sve umirovljenike i one koji žive u lošim materijalnim uvjetima. Sporazum navodi kako će se boriti za uvođenje pravobranitelja za osobe starije životne dobi te da prosječna mirovina za puni radni staž bude 75 posto od prosjeka plaće.

Radit će na edukaciji i promicanju ulaganja u privatne mirovinske stupove, tražiti promjenu formule za usklađivanje mirovina. Osim toga, zauzimat će se za izdvajanje povlaštenih mirovina od onih stečenih isključivo radom. Kažu, novac za povlaštene mirovine trebao bi ići izravno iz proračuna.

Gruić je pak poručio kako misli da bi trebalo omogućiti nasljeđivanje barem 50% mirovine preminulog bračnog druga.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP