Prati nas

Vijesti

Krhko zdravlje

Papa Franjo (83) je zbog bolesti propustio misu, ne osjeća se dobro

Mediji su javili da mu je 1957. godine, kada je imao 21 godinu, odstranjen dio plućnog krila zbog čega često ostaje bez daha.

Objavljeno

|

Kako je papa Franjo slavio rođendan?
foto: Reynaldo Amadeu Dal Lin Junior Juba/Pixabay

83-godišnji papa Franjo jutros nije došao na bogoslužje u Bazilici svetog Ivana Lateranskog koja se nalazi šest kilometara jugoistočno od Vatikana.

“Sveti Otac se nije dobro osjećao pa je odlučio ostati u blizini rezidencije Svete Marte”, objavila je glavni glasnogovornik Svete Stolice Matteo Bruni. Ostale planove neće mijenjati.

Papa je u srijedu predvodio misu povodom Pepelnice, iako je bio prehlađen. Tom prilikom rukovao se s brojnim vjernicima, a došao je u kontakt sa stotinama njih. Od ranije se zna da ima problema s kukom i plućima pa ovo nije prvi puta da otkazuje obaveze. Mediji su javili da mu je 1957. godine, kada je imao 21 godinu, odstranjen dio plućnog krila zbog čega često ostaje bez daha. Poznato je i da je operirao žuč.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.