Prati nas

Vijesti

Plenković protiv panike i pustošenja dućana: Prestanite, nismo u toj fazi!

‘Ne treba dizati paniku niti raditi nešto van okvira. Nemojte ići u šoping tako da drugi ne mogu kupiti namirnice.’

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

screenshot: Andrej Plenković, MEP/Youtube

Premijer Andrej Plenković (HDZ) komentirao je situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj. Kaže, nema mjesta panici i nema potrebe opskrbljivati se namirnicama.

“Mi smo jučer i na sjednici našeg stožera civilne zaštite analizirali situaciju i, kako sam rekao jučer na presici, ovo je nova okolnost koju u potpunosti nitko ne može sagledati koliko će imati efekta na gospodarstvo”, kazao je Plenković.


“Učinit ćemo sve da život normalno funkcionira. Treba prestati s panikom, velikim odlascima u šoping, skupljanjem zaliha, nismo u takvoj fazi. Vlada će biti sto posto transparentna i u realnom vremenu izvještavati kako se što otkrije. Nema ničeg što ja znam, a vi ne znate. Sve službe su pripravne i danas u 12 sati dolaze šefovi županijskih stožera da budemo umreženi. Ne treba dizati paniku niti raditi nešto van okvira. Nemojte ići u šoping tako da drugi ne mogu kupiti namirnice”, Plenkovićeva je poruka građanima.

.

Vijesti

Današnjim potpisivanjem s radom počinje novo Nacionalno vijeće za umirovljenike

Uz predsjednika Vlade bit će ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Premijer Andrej Plenković potpisat će danas Sporazum o osnivanju Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe s predsjednicom Matice umirovljenika Hrvatske Višnjom Fortunom i predsjednicom Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasnom A. Petrović.

Sporazumom se osniva Nacionalno vijeće za umirovljenike i starije osobe, kao savjetodavno tijelo Vlade koje o pitanjima iz područja mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, socijalne politike i zaštite starijih osoba donosi zaključke i mišljenja Vladi, u duhu partnerstva i suradnje.


Uz predsjednika Vlade bit će ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP